Heftig og begeistret

Det jobbes hardt for å toppe fjorårets publikumsrekorder på norske teatre. Fra elleville musikaler, farser og komedier til klassiske drama. Det forventes fortsatt fulle hus og stormende jubel på de fleste av landets scener i vår.

Publisert
Sist oppdatert
Torbjørn Harr er Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen på Nationaltheatret.
Torbjørn Harr er Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen på Nationaltheatret. Vis mer


2003 var et rekordår for flere norske teatre. Over 241.000 fant veien til Nationaltheatret i Oslo i 2003, mot 209.000 året før.

- Vi må helt tilbake til 1969 for å finne lignende besøkstall, sier Jørn Knutsen, informasjonskonsulent ved Nationaltheatret.

I overkant av 237.000 publikumere fant veien til landets hovedscene i hippiåret.

- Forestillingene i 2003 har vært utrolig populære - og fire av de fem stykkene som ble satt opp på hovedscenen hadde mer enn 90 prosent belegg, sier Knutsen.

Populære klassikere

Klassikerne Hvem er Ernest?, En sporvogn til begjær, Jeppe på Bjerget og Hakkebakkeskogen gikk for fulle hus - men også de litt nyere stykkene viste seg å være rene publikumsmagneter. Festen, basert på Thomas Winterbergs film med samme navn, trakk store masser. Likeledes ble Stones in his pockets, der Kåre Conradi og Øystein Røger spilte 18 roller hver en braksuksess, og fikk utvidet spilletiden sin både en og to ganger.

- Vi er spente på 2004. Det skal nok litt til å følge opp fjoråret, men vi har mye spennende på programmet, sier Knutsen.

Tilhengere av klassiske stykker kan glede seg til Figaros Bryllup. Bak forviklingskomedien står teamet bak Hvem er Ernest og her gjøres altså historien i operaen med samme navn tilgjengelig for ikke-opera-interesserte.

Du trenger ikke reise til London for å gå på musikal

Også institusjonsteatrene i Stavanger og Bergen kan melde om gode besøkstall og det er spesielt musikaler som trekker publikum til byenes store scener. I Bergen var 1900: Maskespill og 1900: Maskefall, basert på Gunnar Staalesens trilogi om Bergen på 1900-tallet og I blanke messingen best besøkt. Rogaland Teaters oppsetning av Evita med Mia Gundersen i tittelrollen gikk for fulle hus, fra dag én.

Har du planlagt teaterbesøk i vår? Vi har laget en oversikt over hva som skjer på regionteatrene fremover:


I Oslo har My Fair Lady blitt sett av over 70.000 på Oslo Nye Teater, I blanke messingen har fått utvidet sin tid på Chateau Neuf flere ganger, og musikalen Fame forlenget også sin tildtelte tid da den flyttet fra Chat Noir til Sentrum Scene etter jul.

Derimot holdt hverken Frendelaus eller Musikal, Musikal til forventningene på Det Norske Teatret i løpet av fjoråret. Men teateret tar opp kampen i 2004.

Her kan du se hva som står på spilleplanen på institusjonsteatrene i Tigerstaden fremover.

De private teatrene har også mye spennende på tapetet. Hva kan du lese om her.

Underholdning på DinSide Reise:

pixel
  • Test deg selv - bevis hva du kan
  • Moro på tur - reisehumor
  • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål

  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer