Heftig og begeistret

Det jobbes hardt for å toppe fjorårets publikumsrekorder på norske teatre. Fra elleville musikaler, farser og komedier til klassiske drama. Det forventes fortsatt fulle hus og stormende jubel på de fleste av landets scener i vår.

Publisert
Sist oppdatert

2003 var et rekordår for flere norske teatre. Over 241.000 fant veien til Nationaltheatret i Oslo i 2003, mot 209.000 året før.

- Vi må helt tilbake til 1969 for å finne lignende besøkstall, sier Jørn Knutsen, informasjonskonsulent ved Nationaltheatret.

I overkant av 237.000 publikumere fant veien til landets hovedscene i hippiåret.

- Forestillingene i 2003 har vært utrolig populære - og fire av de fem stykkene som ble satt opp på hovedscenen hadde mer enn 90 prosent belegg, sier Knutsen.

Populære klassikere

Klassikerne Hvem er Ernest?, En sporvogn til begjær, Jeppe på Bjerget og Hakkebakkeskogen gikk for fulle hus - men også de litt nyere stykkene viste seg å være rene publikumsmagneter. Festen, basert på Thomas Winterbergs film med samme navn, trakk store masser. Likeledes ble Stones in his pockets, der Kåre Conradi og Øystein Røger spilte 18 roller hver en braksuksess, og fikk utvidet spilletiden sin både en og to ganger.

- Vi er spente på 2004. Det skal nok litt til å følge opp fjoråret, men vi har mye spennende på programmet, sier Knutsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer