Hele flyet skal evakueres på 90 sekunder

Derfor bør du følge med under sikkerhetsinstruksjonene.

IKKE FOR MORO: Det kunne sikkert vært artig å prøve denne sklia på messa, men en slik evakueringssklie vil du forhåpentligvis aldri få bruk for. Den skal få deg trygt ut av et utrygt fly, på få sekunder. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
IKKE FOR MORO: Det kunne sikkert vært artig å prøve denne sklia på messa, men en slik evakueringssklie vil du forhåpentligvis aldri få bruk for. Den skal få deg trygt ut av et utrygt fly, på få sekunder. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det kreves at et helt fly skal evakueres på bare 90 sekunder.

Det forteller en ansatt i selskapet EAM Aviation til DinSide, under Aircraft Interiors Expo i Hamburg. Han vil ikke navngis, da selskapet opererer i en spesiell bransje og har strenge regler for hvordan de skal håndtere media.

EAM Avition lever av å lage det de færreste av oss noen sinne kommer til å bruke: Sikkerhetsutstyr i fly, som flytevester, evakueringssklier og redningsflåter. Alt det flyvertinnene forteller deg om før du tar av, men som du kanskje ikke alltid får med deg.

Kanskje du lytter nærmere etter neste gang, etter å ha sett hva vår mann forteller.

Få også med deg: Fem fakta du kanskje ikke har tenkt på om flysikkerhet

Ta vare på deg selv

- Jeg flyr mye, og jobber med dette, så jeg følger ikke alltid med selv. Men selvfølgelig: Folk bør følge godt med. Dette er veldig viktig! forteller mannen.

- Ofte regner passasjerer med at de kan stole på mannskapet. Men når noe skjer, og et mannskap på kanskje fem stykker skal evakuere hundrevis av mennesker, blir de veldig opptatt, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer