Helgelandsperler

Helgelandskysten kan friste med fantastisk natur og tusenvis av øyer.

Velkommen til Helgelandskysten!
Foto: Leif G. Ringkjøb Foto: Leif G. Ringkjøb
Velkommen til Helgelandskysten!
Foto:
Leif G. Ringkjøb Foto: Leif G. Ringkjøb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helgeland strekker seg fra Polarsirkelen i nord til fylkesgrensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag i sør, et område på nesten 10.000 kvadratkilometer. Naturopplevelsene, aktivitetene og attraksjonene er mange, og turistene er i beskjedne antall. Her er det med andre ord gode muligheter for uforstyrrede opplevelser.

Klikk her for å se bildene fra Helgelandskysten.

Kystriksveien, rv17, er et godt utgangspunkt for å oppdage perlene langs Helgelandskysten. Ellers kan vi anbefale øyhopping – som du kan lese mer om i denne artikkelen – eller du kan la Hurtigruta vise deg landskapet fra sjøsiden. Severdighetene er mange, og her kan du la deg begeistre over både kjente og mer ukjente attraksjoner og perler.

Syv Søstre har vel alle hørt om, også Torghatten og kanskje endog Herøy; stedet hvor Petter Dass ble født. Men hva med fruktbarketsutstillingen og steinfallosen på Glein, Dønnamannen, Hildurs Urterarium og Kirkehellar'n på Sanna?

DinSide Reises leser Leif G. Ringkjøb har lånt oss disse fantastiske bildene fra Helgelandskysten, slik at flere skal få muligheten til å se hvilket fantastisk område dette er. Har du bilder fra andre steder som du kan ha lyst til å se i en artikkel på DinSide Reise? Send en e-post til reise@dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer