Hellas: Åpner flyplassene på greske øyer

Utenlandske turister kan igjen fly direkte til greske øyer.

ÅPNER HELLAS: Nå åpner også flyplassene på en del av de greske øyene. Nordmenn vil kun bli utsatt for tilfeldige tester. Foto: NTB scanpix
ÅPNER HELLAS: Nå åpner også flyplassene på en del av de greske øyene. Nordmenn vil kun bli utsatt for tilfeldige tester. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hellas har åpnet flyplassene på de greske øyene og håper fortsatt det er mulig å redde deler av turistsesongen.

Apollo og TUI har meldt at de vil starte opp pakkereisene til Kreta og Hellas fra 17. og 19. juli.

Fra 15. juli har regjeringen meldt at det kan komme lettelser i reiserestriksjonene også mot øvrige land i Europa - dersom smittesituasjonen tillater det.

10. juli vil myndighetene komme med en liste over hvilke land dette gjelder, men Hellas er et av landene som det kan anses som sansynlig at det vil åpnes til.

Viktig turisme

Landet er svært avhengig av inntektene fra turistbransjen, og nå gjør myndighetene det de kan for å få turister fra andre europeiske land til å legge sommerferien til de greske øyene.

– Det kommer til å bli en vanskelig turistsesong. Vi vil gjøre vårt beste, sa statsminister Kyriakos Mitsotakis under et regjeringsmøte tidligere i uka.

Onsdag er det ventet over 100 fly til 14 regionale flyplasser som blant annet ligger på Korfu, Santorini, Mykonos, Rhodos og Kreta, opplyser selskapet Fraport, som drifter flyplassene.

Alle greske flyplasser er nå gjenåpnet for internasjonale flyginger, samtidig som ferjetrafikken fra Italia er i gang.

Dette venter flyreisende

Reisende til greske øyer må ved ankomst fylle ut et spørreskjema, der de blant annet må oppgi hvilke land de har vært i de siste to ukene. Deretter får de en skannbar strekkode.

Deretter kan du reise videre til din feriedestinasjon.

Dersom testen er positiv, vil du ifølge Den greske ambassaden bli kontaktet og bli bedt om å gå i karantene - med utgiftene betalt av den greske stat.

Tirsdag signerte den greske regjeringen en avtale med det tyske reiseselskapet TUI, som regner med å kunne bringe om lag halvparten så mange turister til Hellas sammenlignet med året før.

Inntektene fra turisme utgjør en firedel av det greske bruttonasjonalproduktet.

Hellas har så langt registrert under 200 dødsfall knyttet til koronaviruset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer