Hellas-ferie? Dette må du vite

Kreta eller Rhodos i sommer? Dette bør du vite om regler og hva som kan møte deg.

FRISTER HELLAS? Hellas har nå åpnet flyplassene på øyene for direktetrafikk - og charterselskapene Apollo og TUI starter opp med charterreiser fra Oslo til Kreta og Rhodos i midten av juli. Lar du deg friste av en solreise hit i sommer, er det noen ting du bør vite - som hvordan det egentlig er med servicefasiliteter, smittevernregler og corona-tester. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
FRISTER HELLAS? Hellas har nå åpnet flyplassene på øyene for direktetrafikk - og charterselskapene Apollo og TUI starter opp med charterreiser fra Oslo til Kreta og Rhodos i midten av juli. Lar du deg friste av en solreise hit i sommer, er det noen ting du bør vite - som hvordan det egentlig er med servicefasiliteter, smittevernregler og corona-tester. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

10. juli skal norske myndigherer komme med en liste over europeiske land du kan reise karantenefritt til, fra 15. juli.

Danskene har allerede fått sin liste med godkjente land - og finnene får sin rundt samme tid som oss - men de har alledere lansert noen land som sannsynligvis vil være godkjente, og blant dem er Hellas og Italia.

Sannsynligheten er stor for at Hellas vil åpnes for nordmenn fra 15. juli - noe som også forsterkes av charterselskapenes ferske nyhet om at de åpner for reiser til Kreta og Rhodos fra 17. juli.

Flere greske øyer åpner nå for direkte flytrafikk fra utlandet.

Dersom du tenker deg på ferie til Hellas; om det er til Kreta, Rhodos eller andre destinasjoner:

Dette bør du vite om hvordan situasjonen er i Hellas og hva du kan forvente deg av service, tjenester og generelle smittevernregler.

#1: Kan du reise til Hellas nå?

Greske myndigheter åpnet for reisende fra EU/Schengen-land fra 1. juli, noe som inkluderer nordmenn. Så du kan uten problem reise inn i Hellas.

Men det norske reiserådet som fraråder alle unødvendige reiser til hele verden (med unntak av Norden) gjelder fremdeles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer