Hellas mot Tyrkia

To av de største sommerfavorittene for norske turister, er også naboer med hverandre. Hva frister mest? Hellas eller Tyrkia? Leserne sier sin mening.

De fleste vil nok hevde at det tyrkiske kjøkken rangerer skyhøyt over det greske. Foto: Dag Yngve Dahle
De fleste vil nok hevde at det tyrkiske kjøkken rangerer skyhøyt over det greske. Foto: Dag Yngve Dahle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hellas og Tyrkia trekker tusener av norske turister som jakter på sol og sommeropplevelser. Begge nabolandene kan by på fantastiske bademuligheter, historiske minnesmerker i verdensklasse, nydelig klima og velutbygget turisme. Men dette er også to naboland som er svært ulike. Det er ikke bare det historiske uvennskapet og en krigersk innstilling til den nærmeste naboen som gjør landene forskjellige. De av oss som har vært begge steder vil også ha merket store forskjeller i innbyggernes lynne, den lokale maten og kulturen. Så hva passer for deg? Vi lar leserne råde deg med sine tips fra Reiseguiden. Her kan også du fortelle om dine reiseopplevelser.

Overfylt i Hellas

De fleste som skriver i reiseguiden virker svært fornøyde med sine opphold i Hellas. Men noen skjær dukker opp i Egeerhavet, og de vanligste er at det greske særpreget rett og slett drukner i masseturismen.

En av de som har blitt skuffet enkelte steder er Vidar som besøkte Rhodos med to kamerater.

- Vi, med vårt mål om å oppleve Hellas, syntes ikke dette var stedet for oss. Det greske var helt eller delvis borte, og alt føltes som en turistmaskin, et produkt. Det som på utsiden kunne føles som kultur, kunne ved nærmere undersøkelse avfeies som "business", med en eim av "made in..."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer