Helnorskt actioneventyr!

Sitt navn til tross, Jotunheimen AktivIt har lite eller ingenting med bits og bytes eller teknologi å gjøre. Skulle du derimot være interessert i actionsport og friluftsopplevelser har du truffet blink!

Opplev fartsfølelse med dette beistet!
Opplev fartsfølelse med dette beistet! Vis mer
Publisert

Undertegnede har forsøkt rafting på sommertid. Det var i et varmt, koselig land og elven rant blank og stille. Båten jeg sitter i nå er vel omtrent av samme type, men denne gangen er det er bitende kaldt og elven er en halfpipe av den svært bratte typen. Jeg klamrer meg fast til et tau og til sidemannen. La meg si det sånn: En gummibåt går vannvittig kjapt på snø!

Med Jotunheimen som lekegrind

Vi er i Vågå, sånn omtrent midt mellom Oslo og Trondheim, og med hele Jotunheimen liggende rett utenfor dørstokken. Det er brødrene Kjetil og Asbjørn Villa som eier gummibåten. I tillegg eier de selskapet AktivIt, og er ansvarlige for at mangt et bymenneske som meg har fått livskiten skremt ut av årene.

- Her i Vågå har vi et opplegg som appellerer til de som er gått litt lei av sydenferier og slikt. Tyngden er lagt på adrenalinkick, men samtidig vil vi vise folk litt ekte bygdekultur, forteller Kjetil.

Under slagordet ’det er kun din egen begrensing som stopper deg’ blir jeg kastet ut i bratte heng. Først med ski, så med mountainbike, en ustyrlig snøscooter pluss et utvalg av kjelker. Fellestrekket her er at det går radig unna, og at adrenalinet er nær ved å koke over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer