Reiseforsikring

Helsetrygdkortet dekker ikke alt

Høysesongen for skiskader er i gang, og du bør ha en god forsikring hvis du skal svinge deg i Alpe-bakkene.

SKADETOPPEN: Den høyeste gjennomsnittsummen for skiskader som dekkes av reiseforsikringen er på drøyt 29.000 kroner, ifølge SOS International, og det er én gruppe som blir mer skadet enn andre. Les hvem i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SKADETOPPEN: Den høyeste gjennomsnittsummen for skiskader som dekkes av reiseforsikringen er på drøyt 29.000 kroner, ifølge SOS International, og det er én gruppe som blir mer skadet enn andre. Les hvem i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høysesongen for norske skiskader er fra uke 3 til 13, men de fleste skiskadene skjer i uke 8, skriver SOS International, som er en av de ledende assistanseorganisasjonene i Norden.

Fra alarmsentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yter SOS International akutt assistanse over hele verden, dag og natt, året rundt.

Den såkalte «Knokkelekspressen» står klar, altså 300 forhåndsbookede flyseter og ambulansefly som skal frakte skadde nordboere hjem fra skibakkene i Alpene hvis de er uheldige og skader seg.

Noen skader er dyrere enn andre

Ifølge tall fra SOS International skjer de fleste skiulykkene i Østerrike etterfulgt av Italia og Sveits.

- Det er fortsatt flere menn enn kvinner som skader seg i skibakkene, men i motsetning til tidligere, ser vi at kvinnenes skader nå er de dyreste i gjennomsnitt, sier divisjonsdirektør Karin Tranberg i assistanseorganisasjonen.

Det er vanskelig å peke på én enkelt årsak til dette, men når de ser nærmere på skadeakene, er det flere kneskader blant kvinner enn menn, og det kan være noe av forklaringen, mener Tranberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer