Helt røykfritt

Skarsnuten Hotell i Hemsedal er Norges første og hittil eneste totalrøykfrie hotell.

Baren, Skarsnuten Hotell.
Foto: Skarsnuten Hotell Foto: Foto: Skarsnuten Hotell
Baren, Skarsnuten Hotell.
Foto: Skarsnuten Hotell Foto: Foto: Skarsnuten Hotell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skarsnuten Hotell åpnet dørene 7. januar 2003. På 1.000 meters høyde tilbyr de frisk fjelluft som ikke forringes av tobakksrøyk. Her er hele hotellet røykfritt; både rom, bar og restaurant. Slagord er mat, natur, atmosfære, miljø og service.

- Vi ønsket å bygge et hotell for alle. Også de som ikke greier å forholde seg til røyk skal få kunne gå i baren, på restaurant og ta med familien sin på hotell, sier adm. dir. ved Skarsnuten Hotell, Mike Bugge.
Artikkelen fortsetter under annonsen!


- Det var også kommersielle interesser som gjorde at vi tok det valget; vi har etablert det eneste helt røykfrie hotell i Norge, vi er eneste i en egen nisje. Det er også økonomiske fordeler med tanke på brannforsikring og renhold, fortsetter adm. dir. Bugge.

Blandet mottakelse

Beslutningen om å la Skarsnuten være et totalt røykfritt hotell ble først tatt på tampen av 2002. Bugge forteller at beslutningen om å skape et røykfritt miljø ble mottatt med blandede følelser.

- Den største utfordringen var de gruppene som allerede hadde booket opphold her, før hotellet ble røykfritt. Men stort sett så er det flere positive tilbakemeldinger enn det er misfornøyde gjester, sier Bugge.

Selv om det røykeforbud inne på hotellet, har hotellet lagt til rette for at det er mulig å ta seg en blås på utsiden av hotellet. Det er også mulig å røyke i enkelte av leilighetene som ligger under fellesparaplyen Skarsnuten Fjellandsby, så helt røykfritt er det heller ikke her. Men du slipper å utsettes for tobakksrøyk til en bedre middag.

Nesten røykfritt …

Reiselivsbedriftenes Landsforening, som er den norske reiselivsnæringens interesseorganisasjon, fører ingen oversikt med røykeinformasjon fra sine medlemsbedrifter. Men ifølge Norges Astma- og Allergiforbund finnes det ikke flere totalrøykfrie overnattingssteder i Norge per i dag – selv om Choice-kjeden jobber med et slikt konsept. Det finnes imidlertid en del delvis røykfrie hoteller og overnattingssteder, med fullstendig røykfrie fellesarealer.

 • Klikk her for å se listen

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer