Heltene

Her finner du spor etter heltene som bekjemper kriminalitet og fakker skurkene.

Publisert
Sist oppdatert

Poirot og Agatha Christie

Agatha Christie ble født og vokste opp i Torquay, og brukte mange av stedene herfra i sine kriminalromaner om Hercule Poirot og Miss Marple. Du kan gjenoppleve mange av stede fra kriminalmysteriene, langs The Agatha Christie Mile. Du kan også gå milen virtuelt, fra kontorstolen din, ved å klikke på lenken nedenfor. Museet i Torquay har også en utstilling til ære for sin kjente forfatterinne.

Steder og guider:Devon online guider deg til steder i Agatha Christies liv, som er brukt i mange av hennes bøker om Poirot.Agatha Christie virtuell tur

Inspector Morse

Morses’ far, Colin Dexter, skrev kriminalhelten inn i landsbyen Kidlington, som befinner seg om lag 7 kilometer nord for universitetsbyen i virkelighetens verden. Det meste av hendelsene rundt kriminalgåtene utspiller seg i og rundt Oxford – og byen er selvsagt også brukt som kulisse i filmversjonene, innspilt i perioden 1986-1994.

Du kan finne vei rundt Morses’ Oxford selv, ved hjelp av guider du kan få kjøpt hos turistinformasjonen, eller du kan delta på en guidet tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer