Helvete på jord: 10 på topp

Har du ikke bestemt deg for hvor du skal reise på ferie? Ikke kjøp billett hit!

Ved første øyekast ser kanskje dette ut som en sjarmerende, liten bebyggelse. Men tro om igjen. Foto: wikipedia.com Foto: wikipedia.com
Ved første øyekast ser kanskje dette ut som en sjarmerende, liten bebyggelse. Men tro om igjen. Foto: wikipedia.com Foto: wikipedia.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Askmen.com har utarbeidet en ti-på-topp-liste over de mest djevelske stedene på jorda. For mens reisekataloger legger ut i lyriske vendinger om verdens paradiser, får vi sjelden høre om stedene som resten av verden helst bare vil glemme at eksisterer.

Enten det gjelder forurensning, vold eller et ugjestmildt klima, finnes det noen byer som rett og slett ikke fungerer i den moderne verden – og i hvert fall ikke tiltrekker seg turister.

10. Bagdad, Irak

Helveteskategori: Konflikt

Det som en gang var en pulserende by full av liv ligger nå nede for full telling etter Gulf-krigen og årevis med tyranni under Saddam Hussein. Plyndringer, tyverier, kidnappinger og seksuelle overgrep er dagligdags, men det aller mest skremmende er den daglige nedslaktingen av tropper, journalister og sivile.

Les også: Bagdad havner også på en fin fjerdeplass i kåringen av verdens fem verste flyplasser

9. Dhaka, Bangladesh

Helveteskategori: Forurensning

Selv om byen har vært utsatt for både langvarig politisk ustabilitet, militær undertrykkelse og ødeleggelser fra krig og naturkatastrofer, står Bangladeshs hovedstad nå overfor enda en krise: et kritisk høyt nivå av forurensning. Hurtig industrialisering har fylt byen med enorme mengder smog, og 9,7 millioner tonn avfall blir dumpet i elva ved Dhaka hvert eneste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer