Pakkereiser

Henger etter med refusjonene

TUI henger etter med refusjoner til kundene.

COVID-REFUSJON? TUI henger ennå etter med reiserefusjoner til kunder som har utestående penger etter kansellerte reiser, men de lover å være i rute i november. Foto: Kristin Sørdal
COVID-REFUSJON? TUI henger ennå etter med reiserefusjoner til kunder som har utestående penger etter kansellerte reiser, men de lover å være i rute i november. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Har du bestilt en pakkereise som blir avlyst eller kansellert, har du vanligvis krav på pengene tilbake innen 14 dager dersom reisen blir avlyst.

Dette følger av pakkereiseloven.

Etter at coronapandemien traff, har imidlertid mange av pakkereiseselskapene hatt utfordringer med å utbetale refusjoner til kundene innen fristen - som for eksempel ekteparet Steinar Nordlund og Gunn Eilertsen erfarte; de ventet langt over tiden på 34.000 kroner fra charterselskapet TUI.

I august gikk Forbrukertilsynet ut mot reiseselskapene og ba om en status for refusjonene fordi de ville sjekke om selskapene holder seg innenfor tilbakebetalingsfristene og om de gjør nok for å behandle refusjonssakene.

Nå har de fått svar - og ifølge Forbrukertilsynet er det er ett av selskapene som ikke har kunnet gi noe konkret svar på når de vil være i rute med refusjonene.

Tre av fire i rute

Forbrukertilsynet sier at tre av fire av pakkereisearrangørene er i rute med tilbakebetalinger.

De som er bedt om status, er Apollo, Ving, TUI og Hurtigruten.

Apollo og Ving svarte at de var i rute - mens Hurtigruten og TUI ble fulgt opp ytterligere ettersom de opplyste at de enda ikke var i rute.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer