Her åpner de «Game of Thrones»-verden

«Game of Thrones» Studio Tour skal åpne i Irland i 2020.

GAME OF THRONES STUDIO-TOUR: Den første offisielle Game of Thrones Studio Tour skal åpne i Nord-Irland i 2020. Foto: HBO
GAME OF THRONES STUDIO-TOUR: Den første offisielle Game of Thrones Studio Tour skal åpne i Nord-Irland i 2020. Foto: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 14. april slippes den åttende og siste sesongen av den populære HBO-serien «Game of Thrones» - eller 15. april for oss i Norge.

Fantasiserien har blitt en av HBOs mest suksessfulle serier, og har milloner av fans verden over.

Serien er filmet mange steder, blant annet i Spania, Kroatia, Island og Nord-Irland - og ifølge turistkontorene på mange av disse stedene opplever de stor interesse fra «Game of Thrones»-fans på reise for å se innspillingssteder.

Nå lanseres imidlertid den første offisielle «Game of Thrones» Studio Tour, i Banbridge i Nord-Irland.

INTERAKTIVT: Besøkssenteret vil bli interaktivt, og skal ta gjestene med inn i scener og opplevelser fra fantasyverdenen. Foto: HBO
INTERAKTIVT: Besøkssenteret vil bli interaktivt, og skal ta gjestene med inn i scener og opplevelser fra fantasyverdenen. Foto: HBO Vis mer

Westeros og Essos

Besøkssenteret skal lages som Westeros og Essos verden - som for uinnvidde er kongeriker i «Game of Thrones»-verdenen. Opplevelsessenteret skal etableres i Linen Mill Studios, som er brukt som innspillingssted for mange viktige scener gjennom hele serien.

Her vil fans få se autentiske filmsett, kostymer og rekvisitter fra alle sesonger av den populære serien, inkludert den åttende sesongen som er sluppet i dag.

Linen Mill Studios bygger og designer den nye 110.000 kvadratmeter interaktive opplevelsen i samarbeid med HBO Licensing & Retail.

Etter planene, skal besøkssenteret åpne dørene for besøkende våren 2020. Ifølge den offisielle informasjonen som er sendt ut fra Linen Mills og HBO, er dette den første av serie med «Game of Thrones» Legacy-prosjekter som ble kunngjort av HBO i fjor.

Dette skal altså bli en offisiell «Game of Thrones» Studio Tour, etter inspirasjon etter blant annet den populære «Harry Potter» Studio Tour, som fans kan besøke utenfor London.

Her er noe av det du vil få se

Linen Mill er opprinnelig en linfabrikk, som kun har drevet med linproduksjon siden 1800-tallet og fram til 2008, da samarbeidet med HBO Studios startet.

Og det kan vel vise seg å ha vært et suksessfullt samarbeid.

På det nye besøkssenteret skal besøkende få møte originale kostymer, rekvisitter og våpen brukt på settet under filmingen. Det skal bli en interaktiv verden, hvor besøkende blant annet skal få vandre i fotsporene til Westeros beboere, gjenopplive viktige øyeblikk fra serien og stå rett der de skjedde.

- Det er vår oppriktige glede å kunngjøre den første attraksjonen fra Game of Thrones Legacy-prosjektet i Nord-Irland. Noen av de mest ikoniske scenene fra «Game of Thrones» ble filmet på Linen Mill Studios, og våre fans vil snart ha mulighet til å besøke og se arbeidet til showets utrolige mannskap i omgivelser de virkelig fortjener, sier Jeff Peters, visepresident, lisensiering og detaljhandel i HBO, i en pressemelding.

DETTE KAN DU SE NÅ: Fra den omreisende Game of Thrones Touring Exhibition, som nå er i Belfast. Foto: NTB scanpix
DETTE KAN DU SE NÅ: Fra den omreisende Game of Thrones Touring Exhibition, som nå er i Belfast. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kan du ikke vente?

For deg som ikke kan vente til den offisielle Studio Tour åpner til neste år, er det fremdeles håp:

Den omreisende «Game of Thrones» Touring Exhibition, som altså er en omreisende utstilling som siden lanseringen i 2017 har gjestet storbyer i Frankrike, Tyskland og Spania, er nå i Belfast - hvor du kan sjekke ut kostymer og rekvisitter fra settene, fram til 1. september 2019.

Utstillingen er på Titanic Exhibition Centre i Belfast, og billetter koster 17,50 pund per voksen.

Turistkontorene i Irland og Nord-Irland har også mye informasjon om «Game of Thrones» -attraksjoner og steder å se, både med egen-guidede turer og offisielle turer. Du finner mer informasjon på nettsidene til Irland eller Nord-Irlands turistkontor.

Det er ikke gitt noen informasjon om hva inngangsbilletten til studioturen vil koste når den åpner til neste år.

Her er Linen Mill

Linen Mill Studio Tour ligger i Banbridge, som er en liten by midt mellom Belfast og Dublin. Du kan fly både til Dublin og til Belfast, men per i dag er det kun direktefly til Dublin, fra Oslo. Det er SAS og Norwegian som flyr direkte per i dag, men dette kan selvsagt endre seg til våren 2020.

Det tar cirka 1 time og 20 minutter med buss fra Dublin til Banbridge. Det er kanskje ikke usannsynlig at det vil bli sat opp egen «Game of Thrones» Tour-busser fra sentrale steder i Dublin og Belfast, slik det er fra London til «Harry Potter» Studio Tour, som jo ligger på et ganske øde sted utenfor London.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer