Her bader du i snø

Med en snødybde på nesten sju meter, kan Madesimo i de italienske alpene skryte av mest snø på kontinentet. Norske 130 centimeter, som er toppen her hjemme, slår ikke like mye.

Illustrasjonsfoto: Geir Halvorsen Foto: Geir Halvorsen
Illustrasjonsfoto: Geir Halvorsen Foto: Geir Halvorsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske skianlegg fikk en rekordtidlig start med det tidlige snøfallet i fjor høst. Det snakkes allerede om rekordomsetning i skianleggene. Men hvor finner du mest snø NÅ?

Topp ti snødybde i NorgeTopp fem i Sveits, Østerrike, Frankrike og Italia

Mest på kontinentet

Skistedet Madesimo, som ligger ved byen Chiavenna i de italienske alpene - på grensen mot Sveits - kan skryte av en snødybde på imponerende 680 centimeter. Nestemann i rekken over snøtopper på kontinentet er sveitsiske Andermatt, med 6 meter snø i øvre del av skibakken. Fra disse to snølederne er det et anselig jump ned til nestemann på listen: Sveitsiske Engelberg med 465 centimeter snø.

Engelberg ligger en times kjøring nord for Andermatt – som igjen ligger cirka tre timers kjøring nordvest for italienske Madesimo. Snøkjempene ligger altså innenfor et ganske begrenset stykke land.

Topp fem i Sveits, Østerrike, Frankrike og Italia

Mest i Norge

På snødybdenes norsktopp finner vi Kolsås skisenter på Bekkestua i Akershus og Strandafjellet Skisenter i Møre og Romsdal. Begge kan skilte med 130 centimeter snø i toppen av bakken, per 13. januar. Gaustablikk følger hakk i hel med 125 centimeter, og deretter Uvdal med 1,2 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer