Her ble barens klassikere oppfunnet

Cocktailmenyens selvsagte slagere ble utviklet i hotellbaren.

Long bar på Raffles Hotel er blitt en turistattraksjon. Hit kommer folk for å drikke en Singapore Sling - selvsagt. Foto: Raffles Hotel
Long bar på Raffles Hotel er blitt en turistattraksjon. Hit kommer folk for å drikke en Singapore Sling - selvsagt. Foto: Raffles Hotel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er straks nyttårsaften, og den skal for de fleste feires med en fest. Champagnen er selvsagt på denne kvelden, men det vil sikkert bli konsumert en rekke drinker eller cocktails, også.

Kanskje skal du nippe til en klassiker som ble funne opp av en innovativ bartender ved en av verdens kjente hotellbarer? Sjansen er ganske stor, i hvert fall hvis du skal drikke en Singapore Sling, Sidecar, Bloody Mary, Piña Colada, Black Russian eller en Mint Julep.

Singapore SlingVeldig mange vet at denne drinken ble oppfunnet i baren på Raffles Hotel i Singapore i 1910. Denne cocktailen er ganske vanskelig å lage, da den inneholder veldig mange ingredienser. Det var bartenderen Ngiam Tong Boon som oppfant den, og i hotellets museum kan du lære mer om drinken. Den koster forøvrig 27 singaporedollar.

Bloody MaryEnten liker du denne peprede tomatdrinken, eller ikke. Det er noe uvisst hvem som egentlig var opphavsmannen, men versjonen som er utbredt i dag ble utviklet for 75 år siden av bartenderen Fernand Petiot, som jobbet i The Kong Cole Bar på The St Regis i New York. Han gjorde genistreken å tilsette litt tabascosaus i drinken, og kalte den Red Snapper, da ordet "bloody" ble litt sterkt for hotelledelsen. En Bloody Mary koster 18 dollar i hotellbaren i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer