Her blir bilferien billigst

Oversikter over bensinprisene i Europa viser deg hvor du bør fylle tanken for den billigste bilferien.

Publisert
Sist oppdatert

Snart er ferien her, og på hjemlige bensinstasjoner er det ikke uvanlig å se prisskilt som viser at bensinen koster mer enn ti kroner per liter. Det frister muligens å rømme fra skyhøye norske bensinpriser, men hvor? Danske oversikter over bensinpriser i 21 land i Europa viser at Norge er et av de dyreste billandene om vi skal måle etter prisen på full tank. Det gjelder uansett om vi fyller bensin eller diesel.

 • Se hele listen - drivstoffpriser i 21 land
 • Følg også bensinprisene i Norge med DinSides bensinprisliste
 • Kraftig økning

  DinSide hadde også en oversikt over europeiske bensinpriser sommeren 2002. Den gang var det mulig å fylle tanken for priser helt nede i 5,85 kroner. Det er dessverre ikke tilfelle i år. Med høye oljepriser stiger også bensinprisene, ikke bare her hjemme.

  Slovenia, Tsjekkia og Spania er de billigste billandene for deg som fyller 95 blyfri. For dieselførerne er det Luxembourg, Slovenia og Polen som gjelder. Vil du holde hjulene unna veiene i de dyreste landene, må du styre unna Nederland, Danmark og Norge om du benytter 95 blyfri, mens diesel koster mest i Storbritannia, Norge og Danmark.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer