Her blir det billigere å ta bussen utenom rushen

Reiser du utenom de travleste periodene, betaler du samme pris som barn.

BILLIGERE UTENOM RUSHTIDA: I Tromsø tester de en ny billettløsning for bussreiser. Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune
BILLIGERE UTENOM RUSHTIDA: I Tromsø tester de en ny billettløsning for bussreiser. Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smitteverntiltak og oppfordringer om å holde minst én meter avstand mellom hverandre kan være en utfordring på kollektivtransport. Spesielt i rushtida på morgenen og ettermiddagen når det er flere som reiser samtidig.

For å forsøke å spre reisene utover dagen, tester Troms og Finnmark fylke ut en ny løsning, som innebærer at det blir rimeligere å reise utenom rushtida.

Barnebillett utenom rushen

Fra og med i dag 1. februar innfører fylket en prøveordning med tidsdifferensierte priser i Tromsø, som gjør det rimeligere å reise på visse tidspunkter på døgnet.

– Dette er et prøveprosjekt som gjøres i et forsøk på å spre passasjerbelastningen i rushtida i Tromsø. På kort sikt er intensjonen å forebygge trengselssituasjoner om bord i bussen. På lang sikt vil prøveordningen evaluere om dette også vil kunne bidra til å redusere kø- og trengsel i trafikken, ved at flere velger å reise utenom rushtida, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap), i en pressemelding.

I tidsrommet 09.00–14.00 og 17.00–01.00 på hverdager, vil voksne og unge voksne betale samme pris som barn på forhåndsbetalte reiser. Prisen er da 20 kroner for en busstur, mens det i rushen koster 36 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.