Her blir det billigere å ta bussen utenom rushen

Reiser du utenom de travleste periodene, betaler du samme pris som barn.

BILLIGERE UTENOM RUSHTIDA: I Tromsø tester de en ny billettløsning for bussreiser. Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune
BILLIGERE UTENOM RUSHTIDA: I Tromsø tester de en ny billettløsning for bussreiser. Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smitteverntiltak og oppfordringer om å holde minst én meter avstand mellom hverandre kan være en utfordring på kollektivtransport. Spesielt i rushtida på morgenen og ettermiddagen når det er flere som reiser samtidig.

For å forsøke å spre reisene utover dagen, tester Troms og Finnmark fylke ut en ny løsning, som innebærer at det blir rimeligere å reise utenom rushtida.

Barnebillett utenom rushen

Fra og med i dag 1. februar innfører fylket en prøveordning med tidsdifferensierte priser i Tromsø, som gjør det rimeligere å reise på visse tidspunkter på døgnet.

– Dette er et prøveprosjekt som gjøres i et forsøk på å spre passasjerbelastningen i rushtida i Tromsø. På kort sikt er intensjonen å forebygge trengselssituasjoner om bord i bussen. På lang sikt vil prøveordningen evaluere om dette også vil kunne bidra til å redusere kø- og trengsel i trafikken, ved at flere velger å reise utenom rushtida, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap), i en pressemelding.

I tidsrommet 09.00–14.00 og 17.00–01.00 på hverdager, vil voksne og unge voksne betale samme pris som barn på forhåndsbetalte reiser. Prisen er da 20 kroner for en busstur, mens det i rushen koster 36 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer