Her blir det forbudt med vannflasker

Italia setter ned foten.

Italia frykter at Cinque Terre vil se ut som en søppelfylling på grunn av alle de tomme drikkeflaskene som turister strør om seg. Det planlegger de å gjøre noe med. Foto: SXC
Italia frykter at Cinque Terre vil se ut som en søppelfylling på grunn av alle de tomme drikkeflaskene som turister strør om seg. Det planlegger de å gjøre noe med. Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du drar på ferie til utlandet får du ofte beskjed om å kjøpe flaskevann og holde deg unna springvannet for ikke å bli syk.

Problemet er bare at du ikke kan få pant for disse flaskene, slik som du kan i Norge, noe som igjen kan føre til veldig mye søppel.

Nå lider et av Italias mest populære turistattraksjoner nettopp på grunn av dette. Nemlig Cinque Terre, et område som består av fem små fiskelandsbyer: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

Cinque Terre har status som nasjonalpark.

Pantet flasker - mistet jobben – Jeg syntes det var synd å kaste alt

Vil unngå at regionen bli en søppelkasse

Tre millioner turister besøker Cinque Terre i løpet av et år, og alle skal ha drikke. Men det er dessverre ikke alle som er like flinke til å rydde opp etter seg, noe som har ført til at to millioner plastflasker forsøpler området på et år, ifølge Telegraph.

Den verste perioden er august, da rundt 400.000 tomflasker forsøpler den ni kilometer lange kysten til nasjonalparken.

– På grunn av mange besøkende står stiene og landsbyene i Cinque Terre i fare for å bli forvandlet til en stor søppelkasse, sier lederen av nasjonalparken, Franco Bonanini.

Hvem har sagt at det lønner seg å pante flasker? Sjekk denne båten!

Slik skal de løse problemet

Men nå har nasjonalparken klekket ut en plan på hvordan de skal unngå alt griseriet. Og nei, det betyr heldigvis ikke at du skal tørste når du er på ferie der.

Regionen Cinque Terre skal nemlig ersatte tilgangen på flaskevann med gjenbruksflasker, som er merket med nasjonalparkens logo.

Så i stedet for at turistene kaster flasken og kjøper en ny, skal automatiske vannfontener gi de tørste turistene tilgang på det vannet de måtte ønske. Gjenbruksflasken rommer en liter og skal koste en euro.

– Ved starten av neste vår håper vi å ha befridd oss fra dette marerittet, forteller Bonanini.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer