Her blir det hvit jul

Det ser stygt ut for de fleste, men noen steder er det snø og julestemning.

Foto: Bill Davenport
Foto: Bill Davenport Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgen er det julaften, og klokken 17 ringer kirkeklokkene julefreden inn. I en ideel verden burde dette akkompagneres av snøtunge grantrær og glitrende snøfnugg.

Den gang ei, må vi dessverre meddele. I hvert fall hvis du ferier julen i lavlandet i år.

Dessverre har ikke Meteorologisk institutt noen gla'melding å komme med til alle barn som kunne tenke seg å teste det nye akebrettet som ligger pakket inn under juletreet.

– Vinter i lavlandet får vi ikke. Da må vi inn i landet og opp i høyden, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til yr.no.

Ingen hyggelig beskjed. Vi må dobbeltsjekke, og ringer Storm Weather Center for å høre med dem.

- Det ser ikke så lyst ut, nei. I løpet av kvelden lille julaften kan det regne litt på vestlandet, og det kan komme som snø i indre og høyereliggende strøk, sier Beate Tveita.

På selve julaften vil det bli forholdsvis bra vær i hele Sør-Norge, med perioder med sol.

- Nord for Stadt vil det komme nedbør i løpet av natta i Møre og Romsdal og Trøndelagsfyklene. Nedbøren kan komme som snø i høyden, men det er mest sannsynlig at det blir regn, sier Tveita.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer