Gardermoen:

Her blir det kø i helgen

Oslo lufthavn ber passasjerene være forberedt.

KØ: Du må regne med kø på Gardermoen i helgen. Foto: Vidar Ruud / NTB
KØ: Du må regne med kø på Gardermoen i helgen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne siste helgen i juli er det mange som flyr hjem fra sommerens ferie i utlandet.

Feriefavoritter som Spania har blitt mørkerødt, og dermed må flere i karantene.

Smør tålmodigheten

Og det blir kø på Gardermoen, så det er bare å smøre tålmodigheten med en gang.

- Det er en generell økning uke for uke. Det er vanskelig å spå kø-situasjonen, men denne helgen er det nok mange som kommer tilbake fra ferie, sier pressekontakt Cathrine F. Framholt ved Oslo lufthavn Gardermoen til Dinside.

Er du fullvaksinert, kan du bare dra rett hjem, mens andre må belage seg på testing og karantene på hotell, litt avhengig av hvor du reiser fra. Det er viktig å merke seg at dersom du mellomlander, er det denne mellomlandingen som er gjeldende for om du må i karantene eller ikke.

- Vi er godt forberedt, men det kommer nok til å bli venting. Vi vil oppfordre folk til å gjøre klar all dokumentasjon på forhånd og å smøre seg med litt ekstra tålmodighet i helgen, sier Framholt.

Flytter testområdet

For å lette på køene, vil testområdet flyttes. Det melder NTB.

Nå skal testingen flyttes til et område i etasjen over, i nærheten av avgangshallen. Arealet har tidligere vært i bruk som innsjekkingsområde, men står tomt. Passasjerene blir dermed geleidet til testsenteret først etter at de har passert grensekontroll, plukket opp bagasje og gått gjennom tollen, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer