Buss for tog

Her blir det stans i påska

Togreisende må regne med forsinkelser og innstillinger.

BUSS FOR TOG: Skal du reise med enten t-bane eller tog i påska, må du regne med forsinkelser og innstillinger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BUSS FOR TOG: Skal du reise med enten t-bane eller tog i påska, må du regne med forsinkelser og innstillinger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens flere stikker til påskefjellet neste uke, er det mange som foretrekker bypåske. Har du planer om å ferdes i Oslo-området i påska, eller har tenkt å reise med tog sørfra til Oslo Lufthavn, bør du beregne litt ekstra tid.

Det skyldes at Bane Nor skal gjennomføre arbeid på flere strekninger i påskeuka. Reisende på Østfoldbanen, Vestfoldbanen, Bergensbanen og Sørlandsbanen (Sørtoget), samt Flytoget berøres av arbeidene som gjennomføres.

Oppgradering av sporene, bygging av nye stasjoner og dobbeltspor, og ikke minst forbedring av signalsystemene er noen av de viktigste oppgavene Bane Nor gjør når passasjerene må bruke buss for tog, forklarer Victor Hansen, direktør for Kunde- og trafikkinformasjon i Bane Nor, i en pressemelding.

Buss for tog i påska

– For Østfold er det stengt helligdagene, togene kjører som normalt 2. påskedag. Vestover stenger det nå til helgen og det vil være en endring i hvor det er stengt fra skjærtorsdag. Det påvirker løsningene for alternativ transport. Togene kjører som normalt fra morgenen på 2. påskedag, opplyser Gina Scholz, kommunikasjonssjef i Vy, i en e-post til DinSide.

Fra 9. april til 14. april: Skøyen stasjon:

  • Spor 3 og 4 stengt. Sporendringer og enkelte innstillinger vil forekomme

Fra 9. april til 13. april: stengt mellom Asker og Sande/Mjøndalen:

  • Togene kjører mellom Oslo S og Asker. Buss mellom Asker–Drammen–Mjøndalen–Sande
  • Merk at det er bytte mellom buss og tog i Sande. Tidligere var det i Tønsberg.
  • Vær obs på at Bergensbanen kjører via Roa (Gjøvikbanen) til Hønefoss. Reiser du fra Drammen, Vikersund eller Hokksund, tar du buss til/fra Hønefoss. Fra Sandvika og Asker er det alternative ruter,
  • Både Sørtoget og Flytoget berøres av påskestansen.

Fra 14. april til 17. april: stengt mellom Oslo S og Asker og mellom Asker og Spikkestad

  • Buss mellom Oslo S–Asker–Spikkestad–Drammen–Mjøndalen–Sande

Østfoldbanen

Fra 14. april til 17. april: Oslo S–Ski/Kråkstad og Oslo S–Moss/Rygge:

  • Det er også stengt Halden–Gøteborg. Vy kjører ikke alternativ transport, men reisende henvises til Vy Bus4You som kjører mellom Oslo S og Gøteborg.

Bussene kjører til og fra Tollbugata i Oslo. Vestfoldbanen, R11 til Skien, går fra spor 19 på Oslo S.

Togene kjører som normalt igjen fra tirsdag 19. april.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer