Her blir det stans i sommer

Det blir bortimot normal togtrafikk i hele landet denne sommeren, lover Bane Nor. Men noen steder må holdes stengt fordi det skal gjøres arbeid på strekningen.

BUSS FOR TOG: På flere strekninger på Østlandet blir det sommerstengt på jernbanen. Foto: NTB scanpix
BUSS FOR TOG: På flere strekninger på Østlandet blir det sommerstengt på jernbanen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Trafikken skal gå som normalt på de fleste jernbanestrekningene – med unntak av deler av Østfoldbanen og Drammens-/Spikkestadbanen, som blir holdt stengt også denne sommeren. Det skyldes blant annet utbygging av Follobanen, Østfoldbanen og vedlikehold på jernbaneinfrastrukturen.

– Vi trenger sammenhengende arbeidsperioder over flere uker for å kunne utføre komplekse og større arbeidsoppgaver i jernbanesporene og i tilknytning til disse. Sikkerheten til de som jobber, er én av grunnene til at vi er nødt til å stanse trafikken, sier konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane Nor.

Her blir det stengt i sommer:

* Asker-Drammen på Drammenbanen, 20. juni – 2. august, grunnet rehabilitering av Lieråsen tunnel.

* Sandvika-Asker på Drammenbanen (kun lokallinjen), 27. juni – 2. august, grunnet arbeid med nytt kontaktledningsanlegg mellom Slependen og Høn.

* Spikkestadbanen, 20.–24. juli, grunnet sporarbeid og vedlikehold.

* Oslo-Rygge/Mysen på Østfoldbanen. 27. juni-9. august, grunnet arbeid ved Ski stasjon og Follobanen. Det er vestre linje mellom Oslo S og Rygge og østre linje og til Mysen som stenger. Det vil gå tog på Østfoldbanen mellom Rygge og østfoldbyene/Göteborg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer