Her blir det stans i sommer

Det blir bortimot normal togtrafikk i hele landet denne sommeren, lover Bane Nor. Men noen steder må holdes stengt fordi det skal gjøres arbeid på strekningen.

BUSS FOR TOG: På flere strekninger på Østlandet blir det sommerstengt på jernbanen. Foto: NTB scanpix
BUSS FOR TOG: På flere strekninger på Østlandet blir det sommerstengt på jernbanen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Trafikken skal gå som normalt på de fleste jernbanestrekningene – med unntak av deler av Østfoldbanen og Drammens-/Spikkestadbanen, som blir holdt stengt også denne sommeren. Det skyldes blant annet utbygging av Follobanen, Østfoldbanen og vedlikehold på jernbaneinfrastrukturen.

– Vi trenger sammenhengende arbeidsperioder over flere uker for å kunne utføre komplekse og større arbeidsoppgaver i jernbanesporene og i tilknytning til disse. Sikkerheten til de som jobber, er én av grunnene til at vi er nødt til å stanse trafikken, sier konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane Nor.

Her blir det stengt i sommer:

* Asker-Drammen på Drammenbanen, 20. juni – 2. august, grunnet rehabilitering av Lieråsen tunnel.

* Sandvika-Asker på Drammenbanen (kun lokallinjen), 27. juni – 2. august, grunnet arbeid med nytt kontaktledningsanlegg mellom Slependen og Høn.

* Spikkestadbanen, 20.–24. juli, grunnet sporarbeid og vedlikehold.

* Oslo-Rygge/Mysen på Østfoldbanen. 27. juni-9. august, grunnet arbeid ved Ski stasjon og Follobanen. Det er vestre linje mellom Oslo S og Rygge og østre linje og til Mysen som stenger. Det vil gå tog på Østfoldbanen mellom Rygge og østfoldbyene/Göteborg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer