Buss for tog

Her blir det togstans

Skal du reise på disse strekningene må du belage deg på buss for tog.

DRAMMEN STASJON: Førstkommende helg blir det arbeider på togstrekningen mellom Drammen og Kongsberg samt Kongsberg og Kristiansand.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DRAMMEN STASJON: Førstkommende helg blir det arbeider på togstrekningen mellom Drammen og Kongsberg samt Kongsberg og Kristiansand. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter seks uker med arbeider og buss for tog mellom Asker og Drammen, ble det for en måned siden åpnet for reise på strekningen som består av fire stasjoner: Lier og Brakerøya i tillegg til de to nevnte.

Nå varsler Bane Nor arbeider på strekningen sørvest for Drammen når deler av Sørlandsbanen skal oppgraderes.

SKIFTER NAVN: NSB og Nettbuss samles under navnet Vy. Video: NTB Scanpix Vis mer

Varsler arbeider

– Slike arbeidsperioder er helt nødvendige for å tilby en sikker og stabil jernbane, og for å bygge det nye dobbeltsporet på Vestfoldbanen. Vi håper på forståelse fra kundene som gjerne ville reist med toget denne helga, og beklager overfor naboene våre som blir berørt av støyende arbeid, sier banesjef Bjørn Ståle Varnes i Bane Nor i en pressemelding.

Arbeidene inkluderer skinnebytte, graving nær sporet, skogrydding og flere andre oppgaver.

I pressemeldingen opplyser Bane Nor at også Drammen stasjon stenges i arbeidsperioden, så enten du skal i retning Oslo, Kongsberg eller Skien, må du belage deg på buss til eller fra Drammen stasjon.

Samtidig blir det busspendel mellom Kongsberg og Kristiansand fra fredag morgen til søndag formiddag.

Buss for tog

Her blir det stans i togtrafikken:

  • Fredag 11. september kl. 07.00 til søndag 13. september kl. 11.00: Stengt mellom Kongsberg og Kristiansand.
  • Fredag 11. september kl. 23.00 til søndag 13. september kl. 11.00: Stengt mellom Kongsberg og Drammen, inkludert Drammen stasjon.

Vy, Flytoget, Go-Ahead, samt godstog, berøres av stengingen og togselskapene setter opp alternativ transport for de reisende.

Go-Ahead tilbyr alternativ transport i begrenset omfang på Sørlandsbanen og Arendalsbanen. Vestfoldbanen og Bratsbergbanen blir også berørt, mens Bergensbanen kjører over Roa.

Bane Nor oppfordrer alle som skal reise denne helgen til å sjekke rutetider og alternativ transport med sitt togselskap eller reiseplanleggeren Entur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer