Høstferie på Oslo Lufthavn

Her blir det travelt på fredagene og søndagene framover

Ut å fly i høstferien? Noen dager blir travlere enn andre: Sjekk om du bør beregne ekstra god tid.

NÅ STARTER HØSTFERIEN PÅ OSLO LUFTHAVN: Selv om høstferien offisielt ikke starter før neste uke, er den allerede godt i gang allerede fra torsdag og fredag denne uka, på Oslo Lufthavn. Fredager og søndager blir de travleste dagene på hovedflyplassen, gjennom begge høstferieukene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NÅ STARTER HØSTFERIEN PÅ OSLO LUFTHAVN: Selv om høstferien offisielt ikke starter før neste uke, er den allerede godt i gang allerede fra torsdag og fredag denne uka, på Oslo Lufthavn. Fredager og søndager blir de travleste dagene på hovedflyplassen, gjennom begge høstferieukene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uke 40 og 41 er det høstferie i skolene, og mange skal ut å reise.

Ifølge hovedorganisasjonen Virke, planlegger 37 prosent å ta høstferie i år – og 6 av 10 av disse planlegger å reise utenlands.

Høstferien er en av årets travleste perioder på Oslo Lufthavn, og du anbefales å beregne ekstra tid dersom du skal ut å reise de kommende ukene – spesielt på de travleste dagene.

Det starter allerede denne uka

Selv om avspark for høstferien i blant annet Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold ikke er før neste uke, altså uke 40, og følges opp med høstferie i Hedmark og på Vestlandet og Midt-Norge i uke 41, gires det opp til mye trafikk på Oslo Lufthavn allerede torsdag og fredag denne uka.

– Fredag og søndag både denne uka og i begge høstferieukene er de travleste dagene. Uansett anbefaler vi alle reisende å beregne litt ekstra tid slik at man får startet ferien med lave skuldre og godt humør, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen.

Fredag førstkommende, altså 29. september, er det over 97.000 reisende fra Oslo Lufthavn.

Og både søndag 1. oktober, fredag 6. oktober og søndag 8. oktober er det rundt 95.000 reisende som skal gjennom Norges hovedflyplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer