Her blir du flådd på 17. mai

Vil du betale 200 kroner for en ballong? Se 17. mai-fellene og diskuter her.

Publisert
Sist oppdatert

I morgen braker det løs i Oslo. Landets største barnetog skal paradere opp til de vinkende kongelige, og alle som kan krype og gå tar på seg finstasen og stimer ned til Oslo sentrum for å være med på festen. Dette blir moro!

Og dyrt. Sabla dyrt.

Mange benytter nemlig muligheten til å skru prisene i været på den store dagen.

Grisedyre gassballonger

17. mai er barnas dag, da det er lov å spise ubegrensede mengder med pølser og is. Og selvsagt skal ungen ha en gassballong. Til 200 kroner. 200 kroner!

Stive 17. mai-priser der du bor? Fortell oss nederst i saken

Jepp. Husker du skoletimen om tilbud og etterspørsel, der tegningen i boka viser en som selger saft til fem kroner glasset ved bunnen av fjellet, mens sniken som står oppe på toppen av fjellet selger for 20 kroner?

Samme prinsippet gjelder for gassballonger på 17. mai. Der står du, med en spinnvill unge som vil ha gassballongen med Barbie eller Supermann på. Hvem står med det sterkeste forhandlingskortet her?

Slik opplevde småbarnspappa Jørgen Hvalby det i fjor:

"Det er ikke enkelt å si nei til ei 3 år gammel jente på 17 mai. I min naive lille verden trodde jeg at 100 kroner var mer enn nok for en ballong, men den gang ei. Det dobbelte måtte jeg ut med, og jeg skal garantere deg at dette var avtalt spill mellom alle ballongselgerne i byen. Vi sjekket flere og prisen var den samme. Helt til ca. klokken 16-17 da de så at de ikke ble kvitt restlageret. Da kunne vi plutselig få dem for "bare" 100 kroner hos alle sammen."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer