Her blir DU middag

Hold deg unna!

Flodhesten er det dyret i Afrika som dreper flest mennesker hvert år. Foto: Colourbox
Flodhesten er det dyret i Afrika som dreper flest mennesker hvert år. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det amerikanske reisemagasinet Forbes Traveler som lister opp hvor i verden du helst ikke bør tråkke feil, på grunn av farene fra dyreverdenen ...

Hva gjør du om haien angriper eller klapperslangen biter? Hvordan øker du oddsene for å overleve? TEST DEG SELV i overlevelse

Nedenfor kan du se hvor i verden du bør være spesielt aktpågivende og oppmerksom: Du løper risiko for å møte et eller flere av noen av verdens farligste dyr.

Stikker millioner

Men på tross av disse dyrenes fascinerende størrelse, jaktegenskaper, tenner eller giftbeholdning, finnes det likevel skapninger i dyreriket som er farligere enn disse - målt i antall menneskedødsfall. Visste du for eksempel at moskitoen er ansvarlig for mer enn to millioner dødsfall hvert år? Det er antatt at denne myggen gjør mer enn 70 millioner mennesker syke hvert år. Moskitoen forårsaker årlige dødsfall selv i land som Storbritannia, Japan og New Zealand.

Dødelige bekjentskaper

Sjøvepsen, som ikke er en veps - men en manet (box/wasp jellyfish) - er heller ikke å spøke med. Den er nesten helt gjennomsiktig, kroppen er kun mellom 2-6 centimeter lang, mens tentaklene er litt over en halv meter lange. De kan ha opptil 60 tentakler, og det er de som er skumle - hver tentakkel har nok gift til å ta livet av 50 mennesker. De bor ved Australia, Fillippinene og i andre tropiske farvann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.