Her blir DU middag

Hold deg unna!

Flodhesten er det dyret i Afrika som dreper flest mennesker hvert år. Foto: Colourbox
Flodhesten er det dyret i Afrika som dreper flest mennesker hvert år. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det amerikanske reisemagasinet Forbes Traveler som lister opp hvor i verden du helst ikke bør tråkke feil, på grunn av farene fra dyreverdenen ...

Hva gjør du om haien angriper eller klapperslangen biter? Hvordan øker du oddsene for å overleve? TEST DEG SELV i overlevelse

Nedenfor kan du se hvor i verden du bør være spesielt aktpågivende og oppmerksom: Du løper risiko for å møte et eller flere av noen av verdens farligste dyr.

Stikker millioner

Men på tross av disse dyrenes fascinerende størrelse, jaktegenskaper, tenner eller giftbeholdning, finnes det likevel skapninger i dyreriket som er farligere enn disse - målt i antall menneskedødsfall. Visste du for eksempel at moskitoen er ansvarlig for mer enn to millioner dødsfall hvert år? Det er antatt at denne myggen gjør mer enn 70 millioner mennesker syke hvert år. Moskitoen forårsaker årlige dødsfall selv i land som Storbritannia, Japan og New Zealand.

Dødelige bekjentskaper

Sjøvepsen, som ikke er en veps - men en manet (box/wasp jellyfish) - er heller ikke å spøke med. Den er nesten helt gjennomsiktig, kroppen er kun mellom 2-6 centimeter lang, mens tentaklene er litt over en halv meter lange. De kan ha opptil 60 tentakler, og det er de som er skumle - hver tentakkel har nok gift til å ta livet av 50 mennesker. De bor ved Australia, Fillippinene og i andre tropiske farvann.

Den store parasittguiden

Ti steder du bør være ekstra påpasselig:

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Jaguarer: Manu nasjonalpark, peruansk Amazonas
Hun ligger i skjul og tar deg i bakangrep når du minst venter det ... dette er den største og farligste katten i den vestlige hemisfære. Dette er ikke det rovdyret som tar flest menneskeliv per år, men den har alle muligheter for å rive deg i fillebiter. Det er noen kjente tilfeller hvor jaguarer har drept mennesker, blant annen en dyrepasser i en amerikansk dyrehage i 2007, og en 22-åring på camping noen år tidligere, men det hører med til sjeldenhetene.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Hvithaier: Isla Guadalupe, Baja California
Hvithaien er verdens største kjente rovfisk, den kan bli opptil 6 meter lang og veie opptil 5 tonn. På tross av sitt skumle rykte og sine visserlige sylskarpe tenner, er ikke haien den farligste i antall dødsfall i denne sammenhengen. Man regner med at 2-3 mennesker dør etter møte med hvithai hvert år.

Her blir DU middag


Kobraslanger: Khao Sok nasjonalpark, Thailand
Den asiatiske kobraslangen har ikke den dødligste giften av slangenem men den forårsaker veldig mange dødsfall: Man regner med at rundt 50.000 mennesker dør som følge av slangebitt hvert år, og blant disse er det kobraslangene som tar flest liv.

Flodhesten er det dyret i Afrika som dreper flest mennesker hvert år. Foto: Colourbox
Flodhesten er det dyret i Afrika som dreper flest mennesker hvert år. Foto: Colourbox Vis mer


Flodhest: South Luanwa nasjonalpark, Zambia
Med en vekt på 1800 kilo og kjeve og tenner som kan sees av bildet, er det ikke gode odds for overlevelse dersom du blir angrepet av en flodhest. Og du må tro om igjen dersom du antok at gapingen som på bildet er en vennligsinnet gest - flodhesten gjør dette fakrisk for å true deg. Dette er faktisk karen som står bak flest dødsfall som følge av dyreangrep, i Afrika hvert år. Det antas at flodhesten står bak 100-150 drap på mennesker i Afrika hvert år.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Ulver: Lake Baikal, Russland
I Lake Baikal-distriktet i Sibir, er det gode sjanser for å treffe ville ulver, da området huser en anselig bestand ulver - sammen med andre store rovdyr som gaupe og brunbjørn. Det verste ulveangrepet på mennesker i dette området, skjedde etter 2. verdenskrig, da 27 barn ble revet i stykker av en ulveflokk. I løpet av de siste 50 årene, er 17 mennesker drept av ulv i Nord-Amerika, Europa og Russland til sammen.

DinSide tilbrakte en natt med gråbein - i Sverige

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Saltvannskrokodiller: Kakadu nasjonalpark, Australia
Dette er Australias farligste skapning, men det forårsaker dødelige skadet på ett menneske i Australia hvert år. Dette er angrep på mennesker som svømmer i mørke innenlandsvann, eller som blir angrepet fra elvebanker eller brygger. En voksen saltvannskrokodille er fra 4,8 til 7 meter lang, og veier opptil 1,6 tonn.

Saltvannskrokodillene lever hovedsaklig i nordlige Australia og sørøstlige Asia. Det beste stedet å beundre denne farlige skapningen på, er altså Kakadu nasjonalpark i den australske vinteren (juni til august).

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Løver: Serengeti, Tanzania
Mens antallet menneskedrap av andre dyr er nedadgående, øker antallet menneskedrap gjort av løver. I Tanzania er mer enn 600 mennesker drept av løver de siste 20 årene, for det meste bønder og gjetere. Myndighetene abntar at noe av grunnen til at denne statistikken er oppadgående, er at løvebestanden øker samtidig med at løvejakten avtar. Serengeti nasjonalpark har en av verdens største løvebestander, og det er derfor her du har størst muligheter for å se løver i det fri.

Her angriper løven tv-reporteren - se video

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Isbjørner: Churchill, Manitoba
Isbjøren spiser alt fra hvaler, reisndyr og andre polarbjørner, og vil kunne slå deg ut av spill med en dask på hodet. I Churchill, Canada, opplever beboerne et rush med isbjørner når de våkner fra vinterdvalen og stormer ned til pakkisen for å finne mat.

DinSide var på Svalbard og møtte isbjørn. Se bildene her

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Bengaltigre: Ranthambhore Bagh, India
Det vanskelig å finne eksakte tall på hvor mange liv bengeltigrene har tatt, men det antas at rundt 100 mennesker bukker under for tigerangrep i India, Nepal og Bangladesh hvert år. Verdens mest berømte tiger må være Champawat, som var en hunn-tiger som levde Nepal og India å 1930-tallet. Denne ene tigeren drepte totalt 436 mennesker før hun ble jaktet ned og drept i 1937.

Har du truffet noen av disse dyrene? Fortell om ditt møte i debattforumet nedenfor!

Her blir DU middag


Komodovaran: Komodo nasjonalpark, Indonesia
Komodovaranen er riktignok en firfisle, men ikke en fislete sådan: Den er på størrelse med alligatorer, og dreper deg med gift. Tidligere har man trodd at varanens dødbringende egenskaper skyldtes bakterier i munnen og spyttet, men nå viser nyere forskning at jaktlykken skyldes gift. Den biter med barberbladskarpe tenner, og lar byttet forblø og gå i sjokk før reptilen spiser det. Det antas at bestanden teller mellom 4000 og 5000, men at antallet angrep på mennesker er såpass lavt på grunn av at nasjonalparken er avsidesliggende og for det meste ubebodd.

Har du truffet noen av disse dyrene? Fortell om ditt møte i debattforumet nedenfor!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer