Her blir du robbet

Vi reiser lengre enn før, og stadig flere blir utsatt for ran og tyveri på reisen.

Publisert

- Det vanlige er at tyveriet skjer i en stor forsamling, for eksempel i en buss eller en restaurant. Folk er ikke oppmerksomme nok, noen går på toalettet og lar lommeboken ligge igjen på bordet, andre går rundt med åpen veske over skulderen, forteller informasjonssjef i SOS International, Madeleine Lawson.

I år regner SOS International med å motta rundt 50.000 anmeldelser fra folk som har blitt utsatt for ran og tyveri på ferien. De aller fleste anmeldelsene kommer fra reisende i Spania og Gran Canaria, som har hatt en formidabel økning i antall anmeldte saker. Her kan du se listen over de 19973">ti mest utsatte stedene.

Vær skeptisk!

Europeiske, som er størst i landet på salg av reiseforsikringer, anbefaler reisende til å være mer forsiktige når de er på ferie.

- Vær skeptisk! Du bør ikke stole på alt du tror er greit, ofte så er det ikke så greit når man er i utlandet. Ganske mange tyverisituasjoner har et veldig naivt utgangspunkt, folk lar verdisaker ligge igjen synlig i bilen, da hjelper det ofte ikke at dørene er låst, forteller informasjonsdirektør i Europeiske, Jack Frostad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer