Parkering på Gardermoen

Her blir parkeringen kort- og kontantløs

Nå innføres automatisk skiltgjenkjenning på alle parkeringsområdene på Oslo Lufthavn.

AUTOMATISK SKILTGJENKJENNING: 1. mars innføres det automatisk skiltgjenkjenning ved alle Oneparks parkeringsområder på Oslo Lufthavn. Foto: Oslo Lufthavn
AUTOMATISK SKILTGJENKJENNING: 1. mars innføres det automatisk skiltgjenkjenning ved alle Oneparks parkeringsområder på Oslo Lufthavn. Foto: Oslo Lufthavn Vis mer
Publisert

Sommeren 2017 ble det innført automatisk skiltgjenkjenning og betaling for all stans og opphold over 7 minutter i Kiss & Fly-sonen på Oslo Lufthavn (altså på- og avstigningssonen utenfor avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen).

Nå innføres det automatisk skiltgjenkjenning på alle parkeringsområdene på Oslo Lufthavn.

Dette innføres fra 1. mars.

Du kan «slippe å betale»

Det er Onepark som drifter all parkering på Oslo Lufthavn for øyeblikket. Parkeringsdriften legges ut på anbud hvert 5. år - og nå er det Onepark, fra 2017 til 2022.

Når parkeringsselskapet nå innfører automatisk skiltgjenkjenning på alle parkeringsplassene, skjer det med de samme tekniske betalingsløsningene du kan benytte på andre parkeringsområder som dette selskapet driver.

Bilens registreringsskilt registreres ved innkjøring - og du slipper altså å trekke lapp (eller å glemme den). Har du registrert deg hos selskapet, kan du også «slippe å betale» - eller du slipper i alle fall aktivt å utføre en betaling på flyplassen.

- Det blir med denne løsningen enda enklere å parkere på Oslo Lufthavn, da det nye systemet automatisk registrerer alle biler som kjører inn og ut på parkeringsplassene. Vi har prøvd ut løsningen på et område foran terminalen i en periode allerede, samt ved 33 andre Avinor-lufthavner, sier kommersiell direktør på Oslo Lufthavn, Per Rune Lunderby, i en pressemelding.

Slik betaler du

Sten Arnesen ved Onepark sier til Dinside at prisene vil være de samme; det er altså ikke snakk om en prisendring som følge av omleggingen.

Du har fire muligheter for å betale:

  1. Automatisk betaling: Opprett profil på autopay.io og bli «lojalitetskunde». Parkeringen belastes automatisk kredittkortet ved utkjøring.
  2. Betal ved avreise: Tast inn bilens reg.nr på automat og betal for parkering.
  3. Betal på etterskudd: Gå inn på autopay.io og betal innen 48 timer. Du belastes ikke for fakturagebyr (men da må du altså huske å betale innenfor 48 timer).
  4. Faktura: Hvis du ikke har betalt på noen av måtene skissert ovenfor, vil bilens eier få en faktura for den tiden du har parkert - pluss et fakturagebyr.

Arnesen sier til Dinside at fakturagebyret for sistnevnte valg, er på 49 kroner.

Inn før 1. mars og ut etter 1. mars?

Dersom du kjører inn på parkeringsområdet før 1. mars og ut etter 1. mars, er løsningen for å betale denne:

- Du betaler da i automaten, men du trenger ikke lappen du fikk ved innkjøring. Du går bare til automaten, taster bilens registreringsnummer, og betaler der, forklarer Arnesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer