Her bor de greieste folkene

Besøker du New Zealand, blir du møtt på aller beste vis, skal vi tro denne rangeringen.

Nei, ikke Norge - New Zealand! Foto: Shirley Booth
Nei, ikke Norge - New Zealand! Foto: Shirley Booth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en rangering fra FutureBrand, kommer øystaten i sør ut på topp når det gjelder vennlighet. Årsaken summeres i denne setningen:

Varmen og gjestfriheten til innbyggerne bidrar til å gjøre New Zealand til det populære reisemålet landet er idag.

Norge finnes ikke inne på topp-ti. Det er derimot våre naboer i øst, Sverige.

  1. New Zealand
  2. Irland
  3. Thailand
  4. Canada
  5. Australia
  6. Skottland
  7. Sverige
  8. Fiji
  9. Bahamas
  10. Italia
Med New Zealand på topp på vennlighet, er det kanskje ingen stor overraskelse at de også kommer ut på toppen av listen over landene reisende helst besøker igjen.

Les også: Her er reisetips for deg som vil besøke New Zealand

Rangeringen ble gjennomført ved årsskiftet, og er basert på intervjuer med et utvalg turister og profesjonelle reiseaktører. Formålet er å avdekke hvordan forskjellige land faktisk fremstår som merkevare og reisemål.

I den samme undersøkelsen ble Norge kåret til det tryggeste landet, fulgt av Sveits, New Zealand, Sverige og Danmark.

Vennlig - og uvennlig

Irland har tidligere blitt kåret til det vennligste turistlandet i verden av Lonely Planet, på forlagets Bluelist for 2008. De øvrige landene på topp fem den gangen var USA, Malawi, Fiji og Indonesia.

Og ikke nok med det: Hovedstaden Dublin er for annet år på rad kåret til Europas vennligste by. Kåringen er basert på en undersøkelse gjennomført av TripAdvisor. Nesten 2400 reiseentusiaster deltok i undersøkelsen.

- Den varme, irske velkomsten som turister opplever – eller cead mile failte som det heter på lokalspråket - gjør Dublin til et utmerket reisemål for de som ønsker både unike opplevelser og levende lokalkultur, sier talsmann for Tripadvisor, Luke Fredberg i en pressemelding om kåringen.

Litt mindre heldig ut kommer storbyen London: Briter har nemlig stemt egen hovedstadsinnbyggere frem som de minst vennlige i Storbritannia. Franskmennene får også sitt pass påskrevet av sine egne, de betegnes som frekke i en rapport om landets hotellbransje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer