Her bør du betale med kredittkort

Det er ikke bare hos SAS kredittkort er smartest.

Handleturer i utlandet før jul? Her er flere gode grunner til å velge kredittkort nå. Foto: All over press
Handleturer i utlandet før jul? Her er flere gode grunner til å velge kredittkort nå. Foto: All over press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på tur nå, er det flere grunner til å velge kredittkort fremfor andre betalingsmåter. Flere av fordelene er begrunnet i Finansavtaleloven, som gir deg en rekke muligheter til å få pengene tilbake om noe uforutsett skulle skje.

Konkursfare

– Skal du kjøpe flybilletter med SAS nå er det absolutt tryggest å betale billettene med et kredittkort, sa regiondirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet i Nordland til an.no denne uken.

Dette er ikke nytt for reisende med fly, eller spesielt for SAS. Men med usikkerheten rundt selskapet nå, er det ekstra viktig å velge riktig kort ved bestilling. Finansavtaleloven gir deg nemlig muligheter til å kreve pengene tilbake dersom flyselskapet skulle gå konkurs og du ikke får reist. Betaler du med debetkort, går pengene direkte inn til selskapet og forsvinner i et eventuelt konkursbo.

Ifølge en pressemelding fra SAS søndag morgen forhandles det fortsatt med de mange fagforeningene i selskapet, men det er så langt ikke inngått avtaler med noen av dem. Det begynner å haste, for ifølge pressemeldingen skal det finnes en løsning før SAS-styret møtes seinere i dag for å avgjøre om den mye omtalte redningsplanen kan gjennomføres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer