Her bør du betale med kredittkort

Det er ikke bare hos SAS kredittkort er smartest.

Handleturer i utlandet før jul? Her er flere gode grunner til å velge kredittkort nå. Foto: All over press
Handleturer i utlandet før jul? Her er flere gode grunner til å velge kredittkort nå. Foto: All over press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på tur nå, er det flere grunner til å velge kredittkort fremfor andre betalingsmåter. Flere av fordelene er begrunnet i Finansavtaleloven, som gir deg en rekke muligheter til å få pengene tilbake om noe uforutsett skulle skje.

Konkursfare

– Skal du kjøpe flybilletter med SAS nå er det absolutt tryggest å betale billettene med et kredittkort, sa regiondirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet i Nordland til an.no denne uken.

Dette er ikke nytt for reisende med fly, eller spesielt for SAS. Men med usikkerheten rundt selskapet nå, er det ekstra viktig å velge riktig kort ved bestilling. Finansavtaleloven gir deg nemlig muligheter til å kreve pengene tilbake dersom flyselskapet skulle gå konkurs og du ikke får reist. Betaler du med debetkort, går pengene direkte inn til selskapet og forsvinner i et eventuelt konkursbo.

Ifølge en pressemelding fra SAS søndag morgen forhandles det fortsatt med de mange fagforeningene i selskapet, men det er så langt ikke inngått avtaler med noen av dem. Det begynner å haste, for ifølge pressemeldingen skal det finnes en løsning før SAS-styret møtes seinere i dag for å avgjøre om den mye omtalte redningsplanen kan gjennomføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.