Her bor du billig og bra

Boblebad og takterrasse til budsjettpris i London? Her er Londons beste hosteller.

Publisert
Sist oppdatert

Nettstedet hostelworld.com, som er en hostell-bestillingstjeneste for ryggsekkturister, har latt sine kunder stemme over hva de mener er Storbritannias beste hosteller. Resultatet er en ti-på-topp-liste med hosteller, i byer som London, Newcastle, Oxford, Manchester, Liverpool og Bath.

På topp, som vinner av hele kåringen, er London-hostellet Meininger City Hostel. Vi gir deg de beste London-hostellene på listen, om du ønsker informasjon om hostellene i de andre byene, kan du sjekke hostelworld.com

Nettstedet tilbyr også gratis podcasts, byguider, reisenettverk mm.

Londons beste hosteller:

Tips til deg som skal bo på hostell/vandrerhjem:

 • Bestill på forhånd, spesielt i høysesongen og i populære områder. Det er kjedelig å bli stående uten tak over hodet om natten, spesielt i en storby som London. Ikke risiker å måtte ty til dyre hoteller for å få tak over hodet.
 • Sjekk anbefalinger fra andre.
 • Bruk egen lakenpose. Det er billigere enn å måtte leie sengetøy, og du er kanskje litt mer gardert mot uønskede sengekamerater (lopper/lus, etc... Disse deler du hotellseng med)
 • Om du sover på sovesal: Lås inn bagasjen når du forlater den, men ha verdisakene på kroppen, selv når du sover. Om noen bryter opp skapet og stjeler bagasjen, så har du i alle fall pass og penger.

 • Meininger City Hostel and Hotel

  På topp i kåringen, altså det beste i hele Storbritannia. 4-stjerners hostell og hotell i South Kensington, nær naturhistorisk museum og Hyde Park. Fikk bronsepris av VisitLondon i 2007, i klassen for beste hostell.

  Passer for alle, inkludert familier og forretningsfolk. Her er TV på rommene, rom med private bad og takterrasse med utsikt over London.

  Meininger er en kjede med slike hosteller/hoteller, og er også etablert i Berlin, Wien, München, Köln, Hamburg og Frankfurt. Londonhostellet har 47 rom over seks etasjer; både enkeltrom, dobbeltrom, tremannsrom og større og mindre sovesaler.

  Adresse: 65-67 Queen's Gate, London SW7 5JS
  Pris: Avhenger av romtype og sesong. Enerom fra 69 pund, dobbeltrom fra 45 pund, seng i enkleste sovesal med 12 senger koster fra 15 pund.
  På nett: meininger-hostels.com

  Her bor du billig og bra


  Palmers Lodge

  Dette hostellet kommer som nummer tre på hostelworld.com sin ranking, og ble dessuten i 2006 og 2007 belønnet med VisitLondons sølvmedalje i kategorien for beste hostell.

  Her bor du i en erværdig, viktoriansk bygning, med fri internettilgang og utsjekk kl. 11. Bygningen er fra 1881, og er restaurert og satt tilbake til gammel glans - og skal vi dømme ut fra bildene, må dette være et ganske unikt hostell.

  Her er 300 senger fordelt på forskjellige romtyper; fra dobbeltrom med private bad til sengesal med opptil 28 senger. Gratis frokost.

  Hostellet ligger sentralt i London, nær undergrunnstasjonene Swiss Cottage og Finchley Road.

  Adresse: 40 College Crescent, Swiss Cottage, London NW3 5LB
  Pris: Ved bestilling på nett slipper du unna bestillingsgebyr. Dobbeltrom med eget bad: 26 pund søndag til torsdag, 29 pund fredag til lørdag. Seng i sovesal koster 15 pund i ukedagene og 17 pund fredag-lørdag.
  På nett: palmerslodge.co.uk

  Her bor du billig og bra


  Ace Hotel Kensington

  Denne kapret femteplassen på listen over Storbritannias beste hosteller. Hostellet strekker seg over fire viktorianske townhouses, og har fasiliteter som egen bar, egen hage og eget boblebad. Dette er et 3-stjerners budsjetthotell i trendy Kensington.

  Alle dobbeltrom har egen tv, badekåper, tøfler, kjøleskap og privat uteplass. Her er også sovesaler med forskjellig antall senger, fra 2-sengsrom til 8-sengsrom, med eller uten tilliggende bad.

  Adresse: 16-22 Gunterstone Road, West Kensington, London, W14 9BU
  Pris: Dobbeltrom med eget bad koster fra 90 pund per natt, seng i 8-sengs sovesal koster fra 15 pund per natt. Prisene varierer med ukedag, sesong og spesielle tilbud.
  På nett: ace-hotel.co.uk

  Globetrotter Inn, Hammersmith

  7. plass på hostelworlds topp ti-liste. Her er det bar og restaurant, treningssal, filmrom, diverse oppholdsrom, mini supermarked mm.

  Hostellet er beliggende i Hammersmith, og nærmeste undergrunnstasjon er Stamford Brook. Her finnes det både dobbeltrom og familierom med eget bad, og sovesaler med fra fire til seks senger.

  Adresse: Ashlar Court, Ravenscourt Gardens, London W6 0TU
  Pris: Dobbeltrom koster fra 60 pund per natt, seng i sovesal med seks senger koster 19,75 pund per person per natt.
  På nett: globetrotterinns.com

  Kilde: Times Online, Hostelworld og hostellenes nettsider


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer