Her bør du spise i London

Se de rimeligste og beste restaurantene i storbyen.

Unngå turistfellene når du skal spise ute i London. Dra på restauranter du har blitt anbefalt! Det trenger ikke å koste deg så mye mer. lllustrasjonsfoto: Colourbox
Unngå turistfellene når du skal spise ute i London. Dra på restauranter du har blitt anbefalt! Det trenger ikke å koste deg så mye mer. lllustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang vært på Londontur og kommet tilbake skuffet over maten? Ikke nå lenger! London er en topp destinasjon for gastronomer. Her gjelder det bare å vite hvor du skal dra og være villig til å punge ut litt ekstra for en fantastisk matopplevelse.

Ikke alltid la deg friste

Og vi snakker ikke om mange hundre kroner, altså. Du må bare ikke la deg friste av tilbud på slitte puber og typiske turistrestauranter hvor du kan få to burgere til fem pund ... Det er slike steder som gir britisk mat et dårlig rykte. Her gjelder det å dra på restauranter du har blitt anbefalt, og det trenger ikke koste mye for et fantastisk måltid.

Mer om mat: I disse byene er maten best

Restaurantene vi anbefaler i denne artikkelen, har alle en cirkapris per person. Dette inkluderer en forrett, en hovedrett, en halv flaske husets vin, kaffe og tips. Vi du spise enda billigere, kan du bare bestille en hovedrett (som ofte er mettende nok) og spørre om å få tap water, vann fra springen.

Vi har tatt for oss tre områder som anbefales å besøke hvis du er på utkikk etter en bra plass å spise: Soho, som er fullt av små butikker og kule barer; hippe Øst-London og Bloomsbury og Fitzrovia, som er området nord for Oxford Street – perfekt for de som vil spise en god middag rett etter hektisk shopping. Husk å booke bord i forveien!

Her bor du billig i London

Ni gode restauranttips:

Soho

Foto: Arbutus
Foto: Arbutus Vis mer


Arbutus
Prestigefylt restaurant som fikk Michelinstjerne i 2007, året etter at den åpnet. Restauranten tilbyr en variert meny, og er mest kjent for å trylle frem fantastiske og uvanlige retter som grisehode, blekksprut og makrellburger, og sprø oksetunge, selv om det finnes mange retter for dem som ikke er så eventyrlystne. Sammenligner du standarden med prisen, får du mye for pengene her.

Hvor: 63-64 Frith Street
Telefon: +44 207 734 4545
Pris per pers: 37 pund (cirka 370 kroner)
På nett: arbutusrestaurant.co.uk

Andrew Edmunds
Denne gjemte lille restauranten, som ligger midt i smørøyet i Soho, kan forveksles med en slitt vinbar, men det er en sjarmerende liten plass som hvert år får ros fra kritikere. Dette er hvor du bør dra med kjæresten hvis dere skal på londontur i høst – bare husk å bestille et par dager i forveien. Restauranten har dempet belysning og koselig atmosfære med tavler som viser dagens meny og bord med stearinlys. Det serveres såkalt ”moderen eclectic” mat her; ferske råvarer står i sentrum og kokkene har ofte en fantasifull vri på gamle klassikere.

Hvor: 46 Lexington Street
Telefon: + 44 207 437 5708
Pris per pers: 32 pund (cirka 320 kroner)

Foto: Busaba Eathai
Foto: Busaba Eathai Vis mer


Busaba Eathai
Fantastisk thaimat i moderne omgivelser i Sohos Wardour Street, hvor det finnes en rekke kule barer og nattklubber. Det går ikke an å booke så det er ofte lang kø, men ikke la deg skremme; det går som regel ganske kjapt. Ikke plassen å sitte på lenge, men her får du et rimelig og veldig godt måltid til en god pris. De store bollene med nudlesuppe anbefales! Mettende og veldig godt.

Hvor: 106-110 Wardour Street
Telefon: +44 20 77518 8080
Pris per pers: 32 pund (cirka 320 kroner)

Her fester du best i London

Øst-London

Green Papaya
God, vietnamesisk mat i Hackney for en billig penge. Hit drar du hvis du heller vil bruke pengene dine på en av de kule barene i området. Store porsjoner og masse å velge i for vegetarianere. Det er også et lite område hvor man kan sitte ute om sommeren.

Hvor: 191 Mare Street
Telefon: +44 20 8985 5486
Pris per pers: 26 pund (cirka 260 kroner)

Foto: Prince Arthur
Foto: Prince Arthur Vis mer


The Prince Arthur
The Prince Arthur er en gastropub som serverer klassisk engelsk mat i koselige omgivelser. Den relativt nyåpnede puben er perfekt for søndagslunsj hvor du kan sitte i mange timer og spise god mat, lese avisen, prate med venner og utforske de forskjellige ølsortene og vinlisten.

Hvor: 95 Forest Road
Telefon: +44 207 249 9996
Pris per pers: 32 pund (cirka 320 kroner)

Namo
Namo er nok en vietnamesisk restaurant i Hackney som har blitt en stor hit. Her må du regne med å betale litt mer, men det er koselige omgivelser, maten er imponerende og servicen er veldig bra. Prøv, for eksempel, pannekaker fylt med svinekjøtt og reker til forrett, etterfulgt av en sterk curry eller bakt and.

Hvor: 178 Victoria Park Road
Telefon: +44 2088 533 0639
Pris per pers: 34 pund (cirka 340 kroner)
På nett: namo.co.uk

Bloomsbury & Fitzrovia

Foto: All Star Lanes
Foto: All Star Lanes Vis mer


All Star Lanes
En kjendismagnet, denne ”all-American” 50-tallsrestauranten har bowlingbaner, en vegasinspirert bar og god, tradisjonell mat – akkurat det du trenger etter en heftig dag med shopping og sightseeing. Her kan du bli sittende hele kvelden. Start med middag, så en runde bowling etterfulgt av noen drinker i den fine baren som har en imponerende bourbonsamling. Det finnes to andre restauranter i samme kjede: en i Bayswater og en i Shoreditch.

Hvor: Victoria House, Bloomsbury Place
Telefon: +44 207 025 2676
Pris per pers: 35 pund (cirka 350 kroner)
På nett: allstarlanes.co.uk

Foto: Konstam at The Prince Albert
Foto: Konstam at The Prince Albert Vis mer


Konstam at The Prince Albert
Populær, fint innredet og veldig økovennlig gastropub med følgende konsept: (nesten) alle råvarer skal komme fra Londonområdet. Det høres kanskje ikke så fristende ut, men råvarene er av aller høyeste kvalitet og gir masse inspirasjon til kokkene som tryller frem gode, solide og smakefulle retter. Maten er britisk, ofte med en tvist, mens du kan finne noen svært gode engelske (!) viner på vinlista.

Hvor: 2 Acton Street
Telefon: +44 207 833 5040
Pris per pers: 35 pund (circa 350 kroner)
På nett: konstam.co.uk

Foto: Salt Yard
Foto: Salt Yard Vis mer


Salt Yard
En av de minste, men også en av de mest populære restaurantene i dette området. Det går ikke an å reservere bord her, men er du tålmodig, kan du se frem til å spise fantastisk spansk tapas i koselige omgivelser. Maten blir laget av de aller beste råvarene; du kan, for eksempel starte måltidet med friterte squashblomster med honning, etterfulgt av lam med salsa verde.

Hvor: 54 Goodge Street
Telefon: +44 207 637 0657
Pris per pers: 35 pund (cirka 350 kroner)
På nett: saltyard.co.uk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer