Her drikkes det mest

I disse landene er folk mest tørste.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nettsiden AskMen.com som har rangert de ti landene som skal være de beste dersom du er interessert i å ta deg en skål eller tre.

"I noen land drikker man sosialt, i andre land driver man med rituell helgefyll. I motsetning til i Frankrike, er Irland et helgefyll-land. I motsetning til italienere, drikke finner seg generelt grøftefulle," skriver AskMen.com.

Nettsiden har altså plukket ut de ti landene der det konsumeres mest alkohol i året utfra en undersøkelse utført av OECD i 2006. De har også sett på drikkekulturen i landene - i noen drikker folk litt vin hver dag, mens i andre "sparer" folk alkoholen til helgen, og drikker masse da.

Norge er ikke med på listen, selv om to av våre nordiske naboland er det. Uansett vet vi jo at den norske drikkekulturen er noe annerledes enn franskmennenes, for eksempel. Siste tall på nordmenns alkoholkonsum er fra 2005, og viser at vi hver fikk i oss 6,37 liter ren alkohol (kilde: Sirus og SSB).

Les også. Ti myter om alkohol

10. Frankrike

Alkoholkonsum (ren alkohol): 14,2 liter per person per årØlkonsum: 35,5 liter per person per år

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer