Coronaviruset

Her dumper de flyprisene

Med priser ned mot 7 kroner billetten, skal Kina få fart på flytrafikken igjen.

Mandatory Credit: Photo by Dinendra Haria/REX (6431826bi)
China Southern Airlines. Boeing 787-8 Dreamliner -13 Aug 2016
Aeroplanes - 13 Aug 2016
Mandatory Credit: Photo by Dinendra Haria/REX (6431826bi) China Southern Airlines. Boeing 787-8 Dreamliner -13 Aug 2016 Aeroplanes - 13 Aug 2016 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka skrev vi om at coronakrisen kan føre til at flyreiser blir opp mot 50 prosent dyrere når flytrafikken gjenopptas. Nå kommer det meldinger fra Kina om at de i stedet dumper prisene betraktelig.

Det melder CNN.

Den kinesiske luftfartsindustrien tapte det som tilsvarer nærmere 60 milliarder kroner i årets første kvartal. Tall VariFlight (et kinesisk selskap som jobber med data relatert til luftfartstjenester) har lagt frem, viser at flytrafikken i fastlands-Kina falt med over 80 prosent mellom slutten av januar og februar. Denne uka ligger trafikken på rundt halvparten av det den lå på før coronautbruddet.

Nå kommer tiltakene for å slå tilbake mot nedgangen.

Gamle og nye ruter gjenopptas

Blant tiltakene er å gjenopplive gamle ruter, men også å starte nye strekninger med fokus på innlandsreiser.

Overfor CNN forteller en analytiker i VariFlight at myndighetene er i ferd med å få i gang flyreiser i Kina, men at det kan litt tid før internasjonale flygninger er tilbake på beina.

– På grunn av den store spredningen av viruset utenlands, i tillegg til internasjonale flyrestriksjoner, vil pilen fortsatt peke nedover for internasjonale flygninger, sier analytikeren.

SE ENDRINGEN: Disse bildene viser hvor stor endring flytrafikken har hatt fra april 2019 til april 2020. Video: NTB Scanpix. 19. april 2020 Vis mer

7 kroner billetten

Et annet ledd i å få fart på innlandstrafikken igjen, er å dumpe prisene. CNN skriver at China Southern Airlines i enkelte tilfeller selger flybilletter til 10–20 prosent av normalpris, og i mars meldte kinesiske STCN.com at Shenzen Airlines solgte billetter til så lavt som 7 kroner.

Flyselskapet Shandong Airlines opererer også med lave priser og har solgt et utvalg billetter for snaut 300 kroner.

Planen er å gjenoppta innlandsflygningene i starten av mai.

Forventet lavere priser

Da Dinside i februar først skrev om hva som kunne skje med flyprisene etter coronaviruset, var viruset fremdeles mest konsentrert i Kina.

De norske ekspertene vi da snakket med, uttalte da til Dinside at de trodde flyprisene ville komme til å bli veldig mye billigere, som følge at fallende etterspørsel fra asiatiske kunder samt at flyselskapene fremdeles måte fylle flyene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer