Gardermoen

Her endte ferien

Hadde planlagt i tre år. Så ble det kaos på avreisedagen.

IKKE CHANIA LIKEVEL: Maiken Larsen (til venstre) og Sara Slaatsveen fra Hamar. Foto : Øystein Andersen/Dagbladet
IKKE CHANIA LIKEVEL: Maiken Larsen (til venstre) og Sara Slaatsveen fra Hamar. Foto : Øystein Andersen/Dagbladet Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): De ti jentene fra Hamar, alle 21 år gamle, hadde planlagt en sydentur sammen i tre år. I januar i år bestilte de en ukestur til Chania i Hellas.

SAS-flyet skulle gått direkte fra Gardermoen til Chania klokka 14:35 i dag.

Så ble det kaos allikevel, streik eller ikke.

- Vi fikk melding fra SAS klokka 21 søndag om at flyet var kansellert. Vi møtte opp her på Gardermoen slik vi skulle, men siden har det vært beskjeder i alle mulige retninger, sukker Maiken Larsen.

- Hos servicesenteret til SAS fikk vi først beskjed om at vi kunne dra til Helsingfors i morgen og videre derfra på onsdag. Men så får vi beskjed at det bare er to ledige seter der. Så sier Tui at vi bare kan dra med fly som de har avtale med. Så ble vi spurt om vi kunne kjøre bil selv til Danmark eller Sverige. Så skulle Tui skaffe nytt fly til Chania der i morgen, sier Larsen.

Avlyser turen

Men så kommer enda en ny beskjed fra Tui: Vi har ikke noen fly derfra til Chania i morgen.

Hamarjentene rådslår seg imellom hva de skal gjøre. Det er denne uka de har ferie, neste mandag skal mange av dem på jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer