Gardermoen

Her endte ferien

Hadde planlagt i tre år. Så ble det kaos på avreisedagen.

IKKE CHANIA LIKEVEL: Maiken Larsen (til venstre) og Sara Slaatsveen fra Hamar. Foto : Øystein Andersen/Dagbladet
IKKE CHANIA LIKEVEL: Maiken Larsen (til venstre) og Sara Slaatsveen fra Hamar. Foto : Øystein Andersen/Dagbladet Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): De ti jentene fra Hamar, alle 21 år gamle, hadde planlagt en sydentur sammen i tre år. I januar i år bestilte de en ukestur til Chania i Hellas.

SAS-flyet skulle gått direkte fra Gardermoen til Chania klokka 14:35 i dag.

Så ble det kaos allikevel, streik eller ikke.

- Vi fikk melding fra SAS klokka 21 søndag om at flyet var kansellert. Vi møtte opp her på Gardermoen slik vi skulle, men siden har det vært beskjeder i alle mulige retninger, sukker Maiken Larsen.

- Hos servicesenteret til SAS fikk vi først beskjed om at vi kunne dra til Helsingfors i morgen og videre derfra på onsdag. Men så får vi beskjed at det bare er to ledige seter der. Så sier Tui at vi bare kan dra med fly som de har avtale med. Så ble vi spurt om vi kunne kjøre bil selv til Danmark eller Sverige. Så skulle Tui skaffe nytt fly til Chania der i morgen, sier Larsen.

Avlyser turen

Men så kommer enda en ny beskjed fra Tui: Vi har ikke noen fly derfra til Chania i morgen.

Hamarjentene rådslår seg imellom hva de skal gjøre. Det er denne uka de har ferie, neste mandag skal mange av dem på jobb.

DRA AV PLASTERET: Forhandlingsleder i SAS Marianne Hernæs mener det ikke er noe poeng i å fortsette forhandlingene om partene ikke er i nærheten av enige. Vis mer

Konklusjon 1: Jentene avlyser Chania-turen. Tui garanterer at alle får tilbake de drøyt 10 000 kronene de har betalt.

- Hva nå – har dere en plan B?

- Nei, men det blir Syden i alle fall. Nå sjekker vi her på Gardermoen om det er andre ledige seter. Kanskje blir det Kristiansand, sier Maiken Larsen og smiler tross alt.

Får igjen bagasjen i dag

- Beklager, ingen kommentarer fra oss, ring kommunikasjonsavdelingen, sier en av de ansatte på SAS-servicesenter på Gardermoen til Dagbladet.

Etter at streiken ble kjent er det fortsatt kø på SAS. Mange som har sendt bagasje og sjekket inn men ikke kommer med fly allikevel, lurer på hva som skjer med koffertene deres. En annen SAS-ansatt forklarer:

- Vi henter bagasjen ut fra flyene eller fra oppsamlingsplassen. Alle som har sjekket inn får koffertene tilbake i dag, men det kan ta tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer