Her er Airbus siste flynyheter

Avdekker mulig ny modell i rapport om fremtidens flymarked.

Denne skjermdumpen fra Airbus-rapporten viser tre spennende flyvarianter for fremtiden. Foto: Airbus
Denne skjermdumpen fra Airbus-rapporten viser tre spennende flyvarianter for fremtiden. Foto: Airbus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilder av den fremtidige flymodellen A30X fremstår nå med diverse bilder i Airbus rapport Global Market Forecast 2009-2028. De ulike flykroppene som tydelig er merket med navnet A30X, vises dermed frem før konkurrenten Boeing har fått sin svært forsinkede Dreamliner på vingene.

Tre konsepter

I rapporten vises tre konsepter for den nye modellen. Her ser vi mye som ikke finnes i luftrommet i dag. For eksempel U-formet hale, vinger som er rette i front og åpne motor-rotorer plassert oppe på flykroppen.

Vi skal ikke skryte på oss utstrakt flyingeniør-kunnskap, så vi kan heller overlate til våre kunnskapsrike lesere å kommentere bildene i forumet nedenfor. Vil du se mer, så sjekk ut Airbus' rapport her. Gå til side 83 for å se det selskapet mener er fremtidens fly.

Paris-New York med A380

Tror på økt etterspørsel

Airbus tror at etterspørselen etter fly vil øke i de neste 20 årene. De spår at 10.000 eldre fly i perioden vil bli byttet ut med drøyt 24.000 nye fly. Selskapet tror også på flere større fly, samt stor fokus på mindre utslipp.

Etterspørselen vil bli størst i Asia og Stillehavets voksende markeder.

Se A380 på Gardermoen

2020?

Men det er nok fortsatt svært langt opp og frem før vi får se noe som ligner på dette i Airbus-parken. I februar rapporterte flere nyhetssider for flybransjen at Airbus har begynt testing av den mulige erstatningen for A320, selv om en formell lansering av modellprogrammet ligger mange år frem i tid. Nettstedet Aviaton Week skriver at John Leahy, chief operating officer for customers i Airbus, skal ha sagt at det nye flyet ikke vil komme på markedet før 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer