Her er Airbus siste flynyheter

Avdekker mulig ny modell i rapport om fremtidens flymarked.

Denne skjermdumpen fra Airbus-rapporten viser tre spennende flyvarianter for fremtiden. Foto: Airbus
Denne skjermdumpen fra Airbus-rapporten viser tre spennende flyvarianter for fremtiden. Foto: Airbus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilder av den fremtidige flymodellen A30X fremstår nå med diverse bilder i Airbus rapport Global Market Forecast 2009-2028. De ulike flykroppene som tydelig er merket med navnet A30X, vises dermed frem før konkurrenten Boeing har fått sin svært forsinkede Dreamliner på vingene.

Tre konsepter

I rapporten vises tre konsepter for den nye modellen. Her ser vi mye som ikke finnes i luftrommet i dag. For eksempel U-formet hale, vinger som er rette i front og åpne motor-rotorer plassert oppe på flykroppen.

Vi skal ikke skryte på oss utstrakt flyingeniør-kunnskap, så vi kan heller overlate til våre kunnskapsrike lesere å kommentere bildene i forumet nedenfor. Vil du se mer, så sjekk ut Airbus' rapport her. Gå til side 83 for å se det selskapet mener er fremtidens fly.

Paris-New York med A380

Tror på økt etterspørsel

Airbus tror at etterspørselen etter fly vil øke i de neste 20 årene. De spår at 10.000 eldre fly i perioden vil bli byttet ut med drøyt 24.000 nye fly. Selskapet tror også på flere større fly, samt stor fokus på mindre utslipp.

Etterspørselen vil bli størst i Asia og Stillehavets voksende markeder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.