Her er alle ekstrakostnadene

Ryanair har satt opp bagasjeavgiften, og British Airways innfører avgift for setereservasjon.

Livet er ikke blitt enklere for oss flypassasjerer, med alle ekstrakostnadene som innføres. Foto: Colourbox
Livet er ikke blitt enklere for oss flypassasjerer, med alle ekstrakostnadene som innføres. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapenes ekstrakostnader er et stadig tilbakevendene tema for oss flyreisende. Det virker som om det bare baller på seg. Snart er flyselskapene som ikke tar seg ekstra betalt for tjenester som før alltid var inkludert ensomme svaler.

Mye har skjedd med hensyn til ekstrakostnader siden DinSide sist publiserte en full oversikt over alle flyselskapenes ekstrakostnader i juni. Den gang var det Norwegian som innførte gebyr på 40 kroner for deg som betaler billetten med kredittkort.

Nå har Ryanair økt sine bagasjeavgifter (og fjernet innsjekkingsmuligheter på flyplassen), og jammen har ikke også British Airways tatt etter lavprisselskapene og innført avgift for å reservere sete.

Hit går direkterutene

En jungel av ekstrakostnader

Det blir mer og mer sjelden at prisen du først ser på flybilletten er den du ender opp med å skulle betale når kortnummeret skal tastes inn.

DinSide har gått gjennom de største flyselskapenes bestillingssystemer for å gi deg en oversikt over hvilke ekstrakostnader de forskjellige har.

Ryanairs ekstrakostnader

Innsjekking på nett: Straks du klikker på flyavgangene du vil ha, legges en avgift kalt "online check in" på 50 kroner opp. Dersom du glemmer å sjekke inn på nettet innen fire timer før avgang, må du ut med 400 kroner i ekstraavgift for å sjekke inn på flyplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer