Her er den fineste sommerbyen

Vår uhøytidelige kåring av Norges beste sommerby er avsluttet. Vinneren er ...

Publisert
Sist oppdatert

... en småby som ikke bare kan skilte med en flott skjærgård, langgrunne badestrender og et gammel festningsverk.

- Det unike med denne byen, er stemningen som skapes av de hyggelige innbyggerne som er veldig glade for at du kommer, og vil at du skal trives, sier Eva Idland, turistsjef i Larvik kommune.

Byen hun snakker om er Stavern.

Lille Stavern i Vestfold stakk knepent av med seieren i vår uhøytidelige kåring av Norges fineste sommerby. Rett bak kom en annen vestfoldby, Tønsberg, og på tredjeplass kom Kristiansand.

Til StavernTil Staverns vel er ingenting for godt, -så tenkte skaperen for lenge siden.Så tenkte de som her i arv har fåttet sted som blomstrer mer og mer med tiden.Her plantet byens fedre unge trær,og se hvor deilig store de alt er,med tunge kroner som i trolske kvelderom skaperen og planteren forteller.Herman Wildenvey

- Alle som bor der ser frem til sommeren. Da kommer alle i feriestemning, sier Idland.

Hun trekker frem Glade Dager, som varer fra 23. juni til 5. august. I denne perioden er det program hver eneste dag i byen - alt fra revyer til teateroppsetninger til veteranbilløp til fiskekonkurranser...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer