Her er det 27 grader og sol

Sommeren er ikke over øst i Middelhavet.

Foto: Chris Agiasotis
Foto: Chris Agiasotis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har skiftet til vinterdekk, og funnet frem isskrapen. Hansker, skjerf og luer er hentet frem fra loftet. Det er høst, og snart vinter her i Norge.

Ganske skarp kontrast å sjekke værmeldingen i Antalya i Tyrkia. Der er det meldt 27 grader og sol denne uken. Og i Las Palmas på Gran Canaria er det meldt 24 grader og sol. Sukk.

Sommeren har ikke sluppet taket ved Middelhavet helt ennå, og særlig ikke i de østlige delene.

Kunne du tenke deg å reise ned til Tyrkia og ligge i solen og slappe av noen dager, har du gode muligheter for det. Det finnes mange ledige plasser på charterflyene nedover.

Ikke superbillig

Vær likevel klar over at oktober og november er en litt rar mellomsesong når det gjelder sydenturer. Det er begrenset hvilke charterdestinasjoner som faktisk har sesong - det koker ned til Tyrkia, Egypt og Kanariøyene. Det gjør at utvalget er noe begrenset, og at prisene dermed ikke er så lave som i slutten av august og store deler av september.

En uke i Tyrkia koster fra cirka 2.700 kroner med uspesifisert overnatting. Vil du til Kanariøyene, kommer du deg dit for rundt 3-3.500 kroner. Det samme gjelder Egypt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer