Sverige-ferie?

Her er det åpent i sommer

Selv om Liseberg og Skara Sommarland er stengt, er det mange familieparker og attraksjoner som er åpne i Sverige i sommer.

ÅPENT I GØTEBORG: Mens Liseberg, Skara Sommarland og Gröna Lund må holde stengt i hele sommer, er det flere familieparker og attraksjoner som får ha åpent, som eksempelvis Universeum i Gøteborg, Kolmården og Nordens Ark. Foto: Universeum
ÅPENT I GØTEBORG: Mens Liseberg, Skara Sommarland og Gröna Lund må holde stengt i hele sommer, er det flere familieparker og attraksjoner som får ha åpent, som eksempelvis Universeum i Gøteborg, Kolmården og Nordens Ark. Foto: Universeum Vis mer
Publisert

Har du tenkt deg på Sverige-ferie i sommer? Selv om svenskene har valgt en mye mer åpen linje enn andre land, er det likevel begrensninger i forhold til hva som er åpent av tilbud og attraksjoner. Og foreløpig er det kun Gotland du kan reise til om du vil slippe unna ti dagers karantene ved hjemreise.

For eksempel er populære Liseberg, Gröna Lund og Skara Sommarland stengt - og ifølge en fersk avgjørelse fra svenske myndigheter, vil de heller ikke få lov til å åpne i sommer.

Grunnen til at parkene må holde stengt, er den svenske regjeringens forbud mot at flere enn 50 personer samles ved åpne sammenkomster og offentlige tilstelninger.

Og problemet til disse to populære familieparkene er at fornøyelsesparkenes tivoliforlystelser faller inn under definisjonen av forsamlinger på mer enn 50.

Men ikke alle parker rammes like hardt. Blant annet får Kolmården holde dyreparken åpen, mens tivolidelen av driften omfattes av forsamlingsforbudet og må holde stengt.

Men det finnes likevel mange svenske familieparker som er åpne og som er verdt et besøk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer