Priser på feriebolig 2017:

Her er det billigst å leie feriehus

Populære Hellas er derimot blant de dyreste stedene å leie feriehus i sommer.

LEIE FERIEHUS? Hellas er blant de dyreste stedene å leie feriehus i sommer, ifølge en fersk prisundersøkelse gjort av søketjenesten Holidu.com. Av de typiske "Syden-destinasjonene" mange nordmenn reiser til, er Italia mest gunstig med tanke på feriehuspriser. Foto: Holidu.com
LEIE FERIEHUS? Hellas er blant de dyreste stedene å leie feriehus i sommer, ifølge en fersk prisundersøkelse gjort av søketjenesten Holidu.com. Av de typiske "Syden-destinasjonene" mange nordmenn reiser til, er Italia mest gunstig med tanke på feriehuspriser. Foto: Holidu.com Vis mer
Publisert

Det er mange som velger å leie bolig i ferien, heller enn å bo på hotell. Vi har tidligere testet å leie feriebolig mot leilighetshotell og all inclusive-hotell på Gran Canaria - og du kan se konklusjonen av det i denne artikkelen på Dinside.

Men hvor bør du egentlig reise for en billigst mulig ferie? Og hvor er det dyrest?

Det er selvsagt mange ting som spiller inn på totalprisen på ferien, både pris på selve reisen og hva det koster med mat og andre ting du gjerne bruker penger på, på reisemålet.

Overnatting er en stor utgiftspost ved ferien - og du kan selvsagt gjøre mye med denne kostnaden ved å undersøke priser hos flere før du bestiller hotell eller pakkereise.

Men hvor er det egentlig billigst å leie feriebolig?

På samme måte som du sikkert kjenner til søketjenester som scanner markedet for priser på hotellrom, pakkereiser og flyreiser - så finnes det også søketjenester som scanner markedet for priser på feriehus.

Holidu er en slik tjeneste. Det er en søkemotor som samler inn og sammenlikner priser på ferieboliger fra store tilbydere som Booking.com, Novasol, Dancenter, DanSommer og Wimdu.

Nå har de gjort en prisundersøkelse på hva det koster å leie feriebolig en uke i høysesongen i sommerferien og en uke i lavsesongen.

Som du kan se av tabellen nedenfor: Det er aller billigst å leie feriebolig i Bulgaria - og dyrest i Storbritannia.

Ifølge Holidus prisundersøkelse, koster det 524 kroner per natt for en feriebolig for fire personer i Bulgaria - mens det koster 1.690 kroner per natt i Storbritannia.

Ser vi på de tradisjonelle Syden-favorittene for nordmenn i sommermånedene, er det Hellas som er det dyreste valget med en døgnpris på 1.426 kroner.

Deretter følger Spania (1.373 kroner), Frankrike (1.195 kroner) og Italia (1.186 kroner).

Kroatia er det beste valget om vi ser på områdene i det typiske «Syden-beltet» - der koster et døgn i leid feriebolig 1.030 kroner.

KROATIA BILLIGST BLANT SYDEN-FAVORITTENE: Italia er billigst av de mest populære Syden-favorittene, men Kroatia er aller billigst av landene i det typiske Syden-beltet. Denne boligen er til utleie i Kroatia. Foto: Wimdu
KROATIA BILLIGST BLANT SYDEN-FAVORITTENE: Italia er billigst av de mest populære Syden-favorittene, men Kroatia er aller billigst av landene i det typiske Syden-beltet. Denne boligen er til utleie i Kroatia. Foto: Wimdu Vis mer

Her er prisene:

Land Pris pr overnatting
Storbritannia1690
Sveits1599
Hellas1426
Nederland1414
Spania1373
Norge1305
Irland1269
Portugal1224
Belgia1217
Frankrike1195
Italia1186
Danmark1183
Sverige1143
Østerrike1080
Kroatia1030
Finland999
Tyskland955
Slovenia928
Polen809
Ungarn787
Tsjekkia740
Bulgaria524

Spar stort på reiser i lavsesongen

Om undersøkelsen

  • Kilde for prisundersøkelsen er Holidu.no. Prisene er medianprisen for et døgn, for leie i høysesong lørdag-lørdag (22.- 29. juli 2017) for bolig for fire personer eller flere.
  • Prisene er innhentet i euro og konvertert til norske kroner med den gjennomsnittlige valutakursen euro til NOK for januar 2017: 8,990 NOK til 1 euro.
  • Holidu bruker bildegjenkjenningsteknologi for å identifisere den laveste prisen til hver eiendom, og sammenlikner priser på over 4 millioner utleieobjekter.
  • Vi referer i artikkelen også til priser i lavsesong; dette er døgnpriser for ukesleie lørdag-lørdag 23. -30. september 2017.

Holidu har også sett på hva du kan spare ved å leie bolig i lavsesongen, i stedet for i høysesongen. For på samme måte som du kan sper stort på både flybilletter og pakkereiser dersom du kan reise utenfor skoleferiene - altså i lavsesong - er det mye å spare på å leie feriebolig utenfor høysesong.

Se bare her, forskjeller i leiepriser i lavsesong sammenliknet med høysesong:

Ifølge prisundersøkelsen kan man spare gjennomsnittlig 24 posent på prisene i Hellas hvis man drar i lavsesongen, mens i Kroatia er forskjellen hele 34 prosent: 1.030 kroner i høysesong og 684 kroner i lavsesong.

Her ser du forskjellene på priser i lavsesong versus høysesong:

Her er det billigst å leie feriehus

Mest å spare i Sør-Norge

Skal du på Norges-ferie, er det også verdt å merke seg følgende:

Norge sett under ett er et av landene hvor det er størst forskjell på høy- og lavsesong-priser, men det er store regionale forskjeller:

Det er minst å spare på å velge lavsesong i Nord-Norge - det er minst forskjeller på sesongene der det er mer «væruavhengig» opplevelsesturisme.

Og det er mest å spare på å reise utenfor de tradisjonelle høysesongene på Sørlandet: Der er det tilnærmet halv pris utenfor sesong.

Flere alternativer til feriehusleie

For deg som ønsker å leie en feriebolig, er det flere muligheter:

#1: Tradisjonelle feriehusselskaper: Her er det flere å velge blant, de mest kjente i Norge er kanskje Dancenter og Novasol - men det finnes flere: Sembo er en annen mulighet.

#2: Leiligheter via hotellsøketjenester: Du kan også finne leiligheter til leie hos hotellsøketjenester som Hotels.com, Booking.com og Momondo.com. Her finnes det mange søketjenester - de fleste som lar deg søke etter hotellrom lar deg velge type sted - og du kan da velge leilighet.

#3: Privatleie: Du kan søke etter utleieboliger hos Finn.no - eller tilsvarende i det landet du skal til - eksempelvis Stugguiden.se eller Blocket.se i Sverige.

#4: Airbnb og tilsvarende: Airbnb formidler utleie mellom private. Du kan leie alt fra et rom til leiligheter og villaer. Det finnes liknende tjenester: Onefinestay.com for deg som liker det lille ekstra (les: høy standard) eller couchsurfing.com for deg som kun trenger en sofa å krasje på.

#5: Lokale tilbud via turistkontoret: Sjekk ut nettsidene til det lokale turistkontoret der du skal: Der vil du ofte finne lenker til lokale utleieselskaper/tilbydere av lokale utleieleiligheter.

#6: Bytte bolig? Hvorfor ikke bytte bolig med andre i ferien? Det er gratis - du må bare åpne for at den/de du bytter med kan bo hjemme hos deg mens du bor hos dem! Byttebolig.no er et sted å starte. Lovehomeswap.com og homeexchange.com et par andre.

Les også:

Guide: Slik bruker du Airbnb
Klag på hotellrommet - og bli oppdatert

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer