Billigste ferieland

Her er det billigst å være

Ikke bare prisen på flybilletter som har noe å si.

BILLIGST: Nepal kan skilte med verdens høyeste fjell - og er også det billigste landet å oppholde seg i akkurat nå. Foto: Shutterstock/NTB
BILLIGST: Nepal kan skilte med verdens høyeste fjell - og er også det billigste landet å oppholde seg i akkurat nå. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klart å skaffe deg pass, men ikke bestemt deg for feriemål? Har du et begrenset budsjett å forholde deg til, er det viktig ikke bare å se på flypriser når du skal velge feriedestinasjon.

Minst like viktig er hvor mye det koster å være i landet du besøker.

Akkurat nå er det Nepal som er det aller billigste landet å oppholde seg i, skriver DNB Nyheter.

Dette er ifølge Forex Banks Landindeks, som sammenlikner gjennomsnittspriser på en rekke produkter i 75 land verden over. Blant annet beregnes indeksen ut fra snittprisen på en hotellnatt, et restaurantbesøk, en taxitur og en halvliter øl. I tillegg er valutakursen regnet inn.

Billig i Øst-Europa

Nepal har en score på 19. Til sammenlikning har Norge en score på 100. Det vil si at det er over 80 prosent billigere å leve i Nepal enn i Norge.

- Pass på så ferien ikke blir et pengesluk. Man kan lett la seg friste av billige flybilletter, men da kan du gå på smell. For det som koster er bo og forbruk. Skal du derfor få mer for pengene bør du reise til et «billig» land. Er det billigere å feriere i et land kan det være verdt å betale mer for flybillettene, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl til DNB Nyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer