Pristest:

Her er det billigst

Vi kan garantere en ting: Her er det penger å spare. Faktisk så mye som 25 prosent!

BILLIGST: På Esso kan du spare så mye som 25 prosent på et av produktene i DinSides pristest, sammenlignet med hos konkurrentene. Bildet er tatt i en annen anledning, og av en annen stasjon. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BILLIGST: På Esso kan du spare så mye som 25 prosent på et av produktene i DinSides pristest, sammenlignet med hos konkurrentene. Bildet er tatt i en annen anledning, og av en annen stasjon. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (DinSide): «Mamma, er vi snart framme, eller?»

Ja, så er det den tida av året igjen. Tida da bilen pakkes full av stappfulle kofferter med badeshorts, svømmebriller, badehåndkle og fem flasker med solkrem. Ja, og den tjukke dunjakka. Man vet jo aldri om det plutselig blir snøstorm på sommerferien.

Etter bare noen kilometer kommer du på at matpakkene du hadde smurt ligger igjen på kjøkkenbenken, så det blir bensinstasjonsmat også på denne turen.

Og det er penger å spare på å velge rett stasjon.

Prisforskjeller

I en undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av forsikringsselskapet Fremtind i mai, opplyste hele 47 prosent at endring i økonomien påvirker sommerens ferieplaner. Halvparten av disse velger et lavere feriebudsjett.

36 prosent av dem dropper utenlandsreisen.

Og er du en av mange som tar ferien langs veiene i vårt langstrakte land i sommer, er det penger å spare på å velge riktig bensinstasjon. Det viser DinSides pristest.

25 prosent

DinSide har sammenliknet prisene hos de fire store kjedene langs veien: Esso (Deli de Luca i dette tilfellet), Circle K, Shell og Yx. Pristesten ble gjennomført i Trondheim 29. juni.

Størst prisforskjell finner vi på ost- og baconpølse. Mens pølsa koster 65 kroner på Shell, Yx og Circle K, koster den bare 49 kroner hos Esso Deli de Luca, som hadde den på tilbud da DinSide var innom. En prisforskjell på cirka 25 prosent!

Vet du egentlig hvor mye vann som må til for å slukke en engangsgrill? Det er nok mer enn du tror. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Pris utenom tilbud er 62 kroner, som likevel ville gjort pølsa til den billigste i testen.

Frøbagett med ost og skinke er derimot dyrest hos Esso, hvor du må betale hele 72 kroner for bagetten. Hos konkurrenten Yx koster den samme bagetten bare 59 kroner, som er en besparelse på nærmere 20 prosent.

DYREST: Shell kommer dårligst ut i DinSides pristest. Bildet er ikke av den aktuelle stasjonen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DYREST: Shell kommer dårligst ut i DinSides pristest. Bildet er ikke av den aktuelle stasjonen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Yx er også billigst på kaffe, Coca-Cola og 3 pk. med boller. For liten kopp med kaffe er prisforskjellen på tre kroner mellom den billigste og dyreste koppen, mens prisforskjellen er på fem kroner på stor kopp.

Fyller du «kurven» med samtlige varer DinSide har sjekket prisen på, og da en liten kaffekopp, er Yx og Esso billigst, med en sluttpris på 287 kroner. Hos Circle K må du ut med 297 kroner, mens sluttsummen blir dyrest hos Shell, hvor de samme varene koster 308 kroner.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer