Her er det dyrest å være turist

En ny undersøkelse viser i hvilken av de ti mest besøkte storbyene det er dyrest å være turist.

Publisert
Sist oppdatert

I undersøkelsen har valutavekslingstjenesten Post Office sjekket prisene på de viktigste attraksjonene i de ti byene Paris, London, New York, Praha, Roma, Warszawa, Lisboa, Amsterdam, Berlin og Barcelona.

Den byen som kommer dårligst ut, er London. Her kan enkelte attraksjoner koste deg tre til fire ganger mer enn tilsvarende attraksjoner i de andre storbyene.

Billigste by på listen er Warszawa (Polen).

Det virker kanskje rart at London taper sammenligningen, siden veldig mange av Londons museer er gratis. Men det hjelper lite når det er så dyrt å gå på konserter, musikaler og andre kulturelle arrangementer i Storbritannias hovedstad, skriver The Daily Telegraph.

London er dyr, men det er billigere enn på lenge nå som kursen er så lav. Foto: Marek Bernart
London er dyr, men det er billigere enn på lenge nå som kursen er så lav. Foto: Marek Bernart Vis mer


Avisen skriver videre at mens det koster 28,50 pund (cirka 285 kroner) å komme inn på Buckingham Palace, koster det bare en tredjedel å komme inn i Colosseum i Roma, Eiffeltårnet i Paris, Sagrada Familia i Barcelona eller Empire State Building i New York.

Du blir rik i ferien i år - se hvorfor

Billigst i øst

Av de ti storbyene som ble prissjekket, kom Warszawa og Praha best ut av det, fulgt av Lisboa. Her koster besøk til kunstgallerier, en tur i operaen eller en tur på museum rundt en fjerdedel av hva det koster i London.

Se tabellen med prissammenligningene her.

London også dyr ellers

Det er kanskje ikke så overraskende at det to øst-europeiske byene kom så godt ut av testen. Og kanskje heller ikke så rart at London kom dårligst ut?

Men det er ikke bare attraksjonene som er dyre i London. Det er nemlig heller ikke særlig billig å bo i denne byen. London kom i fjor på andreplass på Mercer Human Resource Consultings levekostnadstest, etter Moskva. Her er riktignok også bokostnader bakt inn, men også pris på mat, transport, klær osv.

Billigere enn på lenge

Akkurat nå er pundet rekordlavt, 10 pund koster rundt 100 kroner, så selv om London er en dyr by, er det i sommer du burde reise hit. Her er noen tips til deg som reiser på budsjett:

Londons beste hosteller og Smarte londontips


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer