Her er det dyrest å være turist

En ny undersøkelse viser i hvilken av de ti mest besøkte storbyene det er dyrest å være turist.

Publisert
Sist oppdatert

I undersøkelsen har valutavekslingstjenesten Post Office sjekket prisene på de viktigste attraksjonene i de ti byene Paris, London, New York, Praha, Roma, Warszawa, Lisboa, Amsterdam, Berlin og Barcelona.

Den byen som kommer dårligst ut, er London. Her kan enkelte attraksjoner koste deg tre til fire ganger mer enn tilsvarende attraksjoner i de andre storbyene.

Billigste by på listen er Warszawa (Polen).

Det virker kanskje rart at London taper sammenligningen, siden veldig mange av Londons museer er gratis. Men det hjelper lite når det er så dyrt å gå på konserter, musikaler og andre kulturelle arrangementer i Storbritannias hovedstad, skriver The Daily Telegraph.

Avisen skriver videre at mens det koster 28,50 pund (cirka 285 kroner) å komme inn på Buckingham Palace, koster det bare en tredjedel å komme inn i Colosseum i Roma, Eiffeltårnet i Paris, Sagrada Familia i Barcelona eller Empire State Building i New York.

Du blir rik i ferien i år - se hvorfor

Billigst i øst

Av de ti storbyene som ble prissjekket, kom Warszawa og Praha best ut av det, fulgt av Lisboa. Her koster besøk til kunstgallerier, en tur i operaen eller en tur på museum rundt en fjerdedel av hva det koster i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer