Her er det dyrest i EU

Det er høytid for storbyferie og snart står juleshopping på trappene. Er du samtidig interessert i å gjøre avstikkeren billig, bør du styre unna disse byene.

Publisert

London topper og Paris er en god nummer to, men du skal ikke så langt ned på listen for å finne første skandinaviske plassering. København er kåret til den tredje dyreste storbyen i EU. Helsinki kommer på en sjette plass, mens Stockholm følger på en syvende, melder fagbladet Travel Business.

Ti på topp

Her er oversikten for prisnivå og leveomkostninger i hovedstedene i EU.

Dette er utdrag fra en undersøkelse gjort av konsulentselskapet William M. Mercer i London. De har tatt for seg 146 byer rundt i verden og sammenliknet priser på en mengde varer, mat og tjenester. New York er brukt som utgangspunkt for sammenligningen med en satt sum til 100 poeng. De øvrige byene scorer ettersom prisnivået varierer i forhold til den amerikanske storbyen. (Oslo er for øvrig ikke med i undersøkelsen.)

Sterkt pund

Et rekordsterkt pund har ført levekostnadene i London rett til himmels. Den populære finansbyen preges i tillegg av høye avgifter, transportkostnader og boligpriser. På verdensbasis ligger London imidlertid bare på 10. plass, langt bak byer som Tokyo (164,9), Osaka (143,6) og Hong Kong (141,5).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer