Her er det ledig i vinterferien

Velg og vrak i tilbud til fjells, eller spytt ut for en dyr sydentur.

Tyrkiareiser har ledige rom på Viking Hotel & Spa i vinterferien. Foto: Tyrkiareiser
Tyrkiareiser har ledige rom på Viking Hotel & Spa i vinterferien. Foto: Tyrkiareiser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På fredag starter vinterferien for svært mange av landets fylker (se hvilke i vår Skoleferieoversikt).

Har du ikke planlagt noe ennå? Frister det å reise bort med familien?

Du er veldig sent ute, men det finnes likevel håp. Her er noen forslag til hvor dere kan reise. (Alle priser er hentet inn 16/2. Vi tar forbehold om utsolgte plasser og prisendringer.)

Til sol og strand

Det er bare å gi klar beskjed med en gang. Du kan glemme en billig sydentur i vinterferien. Charterturer har gått som bare rakker'n i løpet av denne kalde vinteren, og vinterferieuken har vært tilnærmet utsolgt i lange tider allerede.

Det er selvsagt muligheter, men da blir det ganske dyrt. Vi har funnet noen av reisene som er ledige.

  • Til Tyrkia med Tyrkiareiser. Uspesifisert ukestur med avreise fra Oslo fredag 19/2. Prisen er 1.990 kroner per voksen. Dette var det billigste tilbudet vi fant. Spesifisert bosted koster 2.690 kr per voksen. All inclusive på Viking Hotel & Spa koster fra 3.690 kr per voksen.
  • Til Fuerteventura med Apollo. Uspesifisert ukestur med avreise fra Oslo 22/2. Prisen er 7848 kr per voksen.
  • Til Gran Canaria med Apollo. Uspesifisert toukerstur (dermed må man ta en uke ekstra fri). Avreise fra Oslo 20/2. Pris er 7.448 kr per voksen.
Dette var stort sett det vi fant av turer. Det finnes flere, men de har avreise omtrent halvveis uti vinterferieuke 8, og varer i 14 dager. Da blir det mange ekstra fridager å ta for skolebarn. Prisene er dessuten ganske høye.

Kan du reise fra Göteborg? Da kan det være en ide å sjekke tilbudene herfra. Det er mye å spare på å reise fra Sverige, fordi den svenske kronen er svak, og fordi utvalget og konkurransen mellom charterselskapene er større. Vi gjorde en pristest på sommerferiereiser i forrige uke, og fant at en familie sparte opptil 18.000 kroner på å reise fra Sverige!

Til fjells

Vil du stå eller gå på ski, er mulighetene mange flere.

Det er fullt mulig å ta med familien på skiferie. Foto: Hemsedal Skisenter
Det er fullt mulig å ta med familien på skiferie. Foto: Hemsedal Skisenter Vis mer


  • I Hemsedal får du 30 prosent rabatt på diverse hytter og leiligheter i vinterferien. Du kan for eksempel leie en leilighet i Saga Apartments til ti personer 21-26/2 til 5.475 kroner (normalpris 9.390 kr).
  • I Trysil er det også 30 prosent rabatt på flere hytter og leiligheter i vinterferien. En leilighet til fire personer i Fageråsen Panorama koster 3.672 kroner helgen 19-21/2 (normalpris 5.245 kr).
  • I Oppdal kan hele familien (4-6 personer) bo i en leilighet på Oppdal Gjestetun til 1.050 kr døgnet. For 1.200 kroner døgnet får en familie på fire et hotellrom på Quality Hotel Oppdal.
  • På Norefjell kan en familie på fire (barn mellom 7 og 15 år) bo to netter på Best Western Sole Hotell & Herregaard for 5.200 kroner. Da er frokost og to dagers heiskort (minus kortavgift) inkludert.
  • På Hafjell kan en familie på fire leie en leilighet på Gaiastova rett ved bakkene helgen 19-21/2 til 3.460 kr (normalpris 5.300 kr).
Større oversikt over restplasstilbudene ved de norske skisentrene finner du hos Skiifno.no.

Dersom ikke skibakker er et must, så er det enda flere muligheter. Det finnes hytter til leie over hele landet. Man kan ha mye moro utenfor skibakkene. Aking, langrenn, snøhulebygging - og deretter familiekos foran peisen. Sjekk ut mulighetene på Finn.no, hos Novasol eller Norgesbooking.

Ikke planlagt sommerferien for familien ennå? Hent inspirasjon fra listen over norske opplevelser barn bør få med seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer