Her er det ledig i vinterferien

Du er lovlig sent ute, men det finnes fortsatt muligheter.

Publisert
Sist oppdatert

Snøen venter på deg oppe i fjellet. De fleste skisentre og høyfjellshotell melder om supre forhold både for alpinister og langrennsløpere.

På fredag begynner vinterferien for de aller fleste. Det betyr at det er ganske stort trykk på leie av hytter og leiligheter på fjellet. Men har du ikke fikset ferien ennå, har du fortsatt sjansen.

Villmarkshytte eller skisenter?

Drømmer du om stillhet og ro og endeløse skiløyper innover vidda? Eller er det liv og røre i alpinbakken som frister mest?

Kong Vinter venter på fjellet. Foto: Ute Foto/Innovasjon Norge
Kong Vinter venter på fjellet. Foto: Ute Foto/Innovasjon Norge Vis mer


Du har fortsatt muligheten til å oppleve begge deler neste uke, selv om du er lovlig sent ute. Du kan ikke regne med å velge og vrake i overnattingsmuligheter ved de store skisentrene, men de aller fleste har noe ledig, det være seg hytter, leiligheter eller hotellrom.

- Det er supre forhold her oppe nå, og masse snø, sier resepsjonssjef ved Gaustablikk Høyfjellshotell, Erik Hansen.

Han forteller at de har noen få dobbeltrom ledige i vinterferien, men at alle hytter og leiligheter er utleid.

- På grunn av de gode snøforholdene har vi et ganske stort press på helgene. Vi har solgt mye i helgene etter påske, også. Siden det er så mye snø nå, regner folk med at den blir liggende lenge, sier Hansen.

 • Et dobbeltrom med helpensjon på Gaustablikk Høyfjellshotell koster 1.020 kroner per person per natt. Barn under fire år bor gratis, og det gjør også ett barn under 11 år.
 • Geilo kan fire voksne tilbringe første helg i vinterferien i en leilighet på Øen Turistsenter for 2.880 kroner, med et dagskort i skibakken inkludert.

 • I Trysil er det også muligheter. Her er det ledig en leilighet på 34 kvm med fire sengeplasser fra 22.-24. feb (fre-søn) til 5.345 kroner.
 • På Beitostølen er det meste allerede utleid, men det finnes fortsatt noen leiligheter ledige. Leie av en leilighet med plass til fire personer fra søndag 17. til fredag 22. februar koster fra 6.500 kroner, gjennom Beitostølen Resort.
 • Vil du dra til et av disse eller et av de mange andre skisentrene? Da bør du kaste deg på telefonen så raskt som mulig for å sikre deg overnatting.

  Lei en hytte

  Har du lyst til å leie en hytte langt fra folk? Da har du ganske mange muligheter. Statskog har flere hytter de leier ut. Her er noen eksempler:

  Foto: Statskog
  Foto: Statskog Vis mer


  Kolsjø I, Kongsberg
  Statskog leier ut dette skoghusværet på 37 kvm. Her er det ett soverom, og seks sengeplasser. Hytta har solcellepanel og parafin til belysning, propan til matlaging og vedovn til oppvarming. Utedo. Hytta ligger ved Kolsjø utenfor Kongsberg, 4 kilometer fra vinterparkeringen.
  Pris per døgn: 450 kroner

  Foto: Statskog
  Foto: Statskog Vis mer


  Porstjernhytta, Kongsberg
  Statskogs Porstjernhytte er på 50 kvm med tre soverom og seks sengeplasser. 4 kilometer fra vinterparkering. Solcellepanel til belysning, vedovn og peis til oppvarming. Propan på kjøkkenet. Utedo. Hund tillatt.
  Pris per døgn: 500 kroner

  Foto: Statskog
  Foto: Statskog Vis mer


  Skatlandstrand, Namdalseid, Nord-Trøndelag
  Statskog leier ut dette tidligere småbruket på 110 kvm med tre soverom og 16 sengeplasser. Hytta har innlagt strøm, men ikke varmt vann. Utedo. 7 kilometer fra vinterparkering.
  Pris per døgn: 690 kroner

  Foto: Statskog
  Foto: Statskog Vis mer


  Vestersætra, Nordre Land, Oppland
  Statskog leier ut denne tømrede sætra på 80 kvm. Her er det fem soverom og 10 sengeplasser. Dyner og sengetøy må medbringes. Flott utsikt over Vidalsfjellene og Vassfaret, og like ved Skjellingshovde naturreservat. Parafinlys, vedovn, propan og utedo. 8 kilometer fra vinterparkering. Snøscootertransport kan bestilles. Skiløyper i området.
  Pris per døgn høysesong: 500 kroner

  Disse fire hyttene bestilles gjennom Statsskog på tlf 07800 eller e-post friluftstorget@statskog.no. Det finnes en rekke andre hytter til leie. For full oversikt, gå til inatur.no

  Foto: Novasol
  Foto: Novasol Vis mer


  Landeiendom, Snertingdal
  Flott landeiendom på 250 kvm med seks soverom og 12 sengeplasser. Strøm og innlagt vann, fullt utstyrt kjøkken, tv, dvd-spiller og stereoanlegg. Flotte skiløpyer i nærheten.
  Pris: 2.940 kroner lør-lør

  Foto: Novasol
  Foto: Novasol Vis mer


  Hytte i Heidal
  Hytte på 60 kvm med to soverom og seks sengeplasser . Oppusset i 2003. Strøm og innlagt vann. Fullt utstyrt kjøkken. Badstu. Langrennsløype like ved hytta.
  Pris: 5.235 kroner lør-lør

  Foto: Novasol
  Foto: Novasol Vis mer


  Hytte på Vinstra
  Hytte på 42 kvm med to soverom og seks sengeplasser. Ligger i hyttefelt med langrennsløype like ved. Strøm og innlagt vann, fullt utstyrt kjøkken.
  Pris: 5.715 kroner søn-søn

  Disse tre hyttene er bare et lite utvalg av hyttene som kan bestilles gjennom Novasol.

  Du kan også finne ledige hytter på nettsider som finn.no, i avisenes reiseannonser (kommer vanligvis ut onsdager og lørdager).


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer