Her er det livsfarlig

Ligg unna disse stedene.

Publisert
Sist oppdatert

Seks mennesker ble drept da en gruppe militante islamister angrep hotell Serena i Kabul mandag, deriblant den norske Dagblad-journalisten Carsten Thomassen. Hotell Serena ble regnet for å være den afghanske hovedstadens tryggeste overnattingssted, men det var altså ikke trygt nok. Dagbladets kommentator Jan-Erik Smilden spør i en artikkel om det kanskje var nettopp fordi hotell Serena ble regnet som så sikkert, at det ble angrepet.

«Hotell Serena står for alt det Taliban forakter. Her bor utenlandske delegasjoner, og her har de viktige møter,» skriver Jan-Erik Smilden i Dagbladet.

I løpet av de siste tolv månedene er minst 200 sivile drept i mer enn 140 selvmordsangrep rundt om i Afghanistan, de fleste i den sørlige delen av landet. Det er kanskje unødvendig å poengtere dette noe videre, men Afghanistan er altså en av verdens farligste destinasjoner!

Sjekk hvilke vaksiner du trenger

Risikoliste

I lys av at en amerikaner også ble drept av de samme terroristene som tok livet av nordmannen Carsten Thomassen, har den amerikanske avisen Forbes i samarbeide med eksperter fra to sikkerhetsfirmaer; amerikanske iJet og London-baserte Control Risks. Her er listen med stedene som de regner for de farligste stedene i verden akkurat nå, sammen med de stedene som det er ustedt reiseråd for av det norske utenriksdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer