Her er det røykeforbud med visse unntak

Publisert
Sist oppdatert

AustraliaHer er det forbudt å røyke på serveringssteder og kafeer i de fleste delstader med viktige unntak for restauranter, barer og nattklubber med skjenkeløyve.

FilippineneI visse offentlige lokaler råder røykeforbud, for eksempel der barn og ungdom ferdes. I restauranter står eierne ansvarlige for at ikke-røykere ikke utsettes for andres røyking, for eksempel ved å lage røykerom, ventilerte områder og lignende.

IranForbud mot røyking i offentlige lokaler som restauranter og uteserveringer med tak, også forbud mot røyking av vannpiper inne på utesteder.

ItaliaRøykeforbud fra 10. januar, der eierne av serveringssteder har mulighet for å innrede adskilte røykerom med separat ventilering og automatisk dørlukning. Det er tillatt å servere i røykerommet.

CanadaI British Columbia kan restauranter og barer ha egne røykerom, i Nova Scotia kan utestedene innrede ventilerede røykerom. Røyking tillatt i barer etter klokken 21. Fra 1. desember 2006 utvides imidlertid røykeforbudet.

MaltaRøykeforbud på alle typer serveringssteder fra 5. april 2005, men eierne kan innrede røykerom som adskilles fra de øvrige lokalene, og med tette dører som holdes lukket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.