Hvem bør ta rabiesvaksine?

Her er det størst smittefare

Se hvilke land som er mest utsatt og hvem som anbefales vaksine før avreise.

TRENGER DU VAKSINE? Om du trenger rabiesvaksine, avhenger av hvilket land du skal reise til og hva slags opphold det er snakk om. Foto: NTB Scanpix
TRENGER DU VAKSINE? Om du trenger rabiesvaksine, avhenger av hvilket land du skal reise til og hva slags opphold det er snakk om. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En norsk kvinne ble smittet av rabies etter å ha bli bitt av en hund på ferie i Asia, noe som endte med verst mulig tenkelige utfall:

Tirsdag meldte Helse Førde i en pressemelding at den rabiessmittede kvinnen døde mandag ved Førde sentralsykehus.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) forekommer rabies i mer enn 150 land og områder i verden, og det rapporteres om flest dødsfall som skyldes rabies blant barn i Asia og Afrika.

Avhengig av hvilket land du planlegger å reise til, og hva slags opphold det er snakk om, kan det lønne seg å ta rabiesvaksine i forkant av reisen.

Disse anbefales rabiesvaksine før avreise

For turister er det spesielt om man skal reise i rabiesutsatte områder hvor medisinsk behandling ikke er raskt tilgjengelig, at man bør vurdere vaksine i forkant av en ferie - ikke minst ved lengre opphold i det aktuelle landet.

Generelt anbefaler FHI å unngå kontakt med fremmede hunder, katter og andre pattedyr (inkludert flaggermus) i områder der det forekommer rabies. Også i Norge bør kontakt med flaggermus unngås.

Her er de som FHI anbefaler vaksinasjon før smitteeksponering:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer